//

ФЕЙК про те, що вакцина Pfizer/BioNTech сильно знижує кількість лімфоцитів – Без Брехні

ФЕЙК про те, що вакцина Pfizer/BioNTech сильно знижує кількість лімфоцитів

Схоже, нам варто заводити окрему рубрику: “Фейки від Андрія Волянського”, настільки часто цей імунолог їх розганяє. Цього разу він написав пост про те, що нібито вакцина Pfizer призводить до драматичного падіння лімфоцитів. Щоправда рівень лімфоцитів доктор наук не розрахував.

МЕСЕДЖ: “Звіт по вакцині pfizer від червня 2020 року. phase i / ii study of covid-19 rna vaccine bnt162b1 in adults. на 1-3-ю добу після першої дози кількість лімфоцитів падає нижче 1 тисячі / мкл (норма 1200-3000). чим більше доза – тим більше падає. можете уявити, як 100 мкг рнк діє на наш організм?”.

 

Це міг би бути страшний викривальний пост, який би дискредитував вакцину Pfizer/BoiNTech, якби лікаря не підловили на тому, що він каже про вакцину BNT162b1, яка не використовується і ніколи не використовувалась. 

В усьому світі до використання допущена вакцина BNT162b2. Цю інформацію можна перевірити на сайті ВООЗ. Вакцина, про яку каже Волянський, не використовувалась в подальших етапах дослідження.

А ось що пишуть про зниження лімфоцитів в після щеплення BNT162b2 в журналі Nature:

“Ніяких клінічних змін в лабораторних показниках не було виявлено”.

Дослідники помітили невелике зниження лімфоцитів та підвищення показників С-реактивного білка. Проте, як пояснюється в статті, це відомі фармакодинамічні маркери мРНК-вакцин. Зміни в цих показникам тимчасові, дозозалежні та близькі до нормальних рівнів.

Це не перший вкид на різні вакцини від Волянського. Єдиним його фаворитом залишається китайська вакцина “Короновак”. Чому? Вірогідно має місце конфлікт інтересів, про який доктор наук зізнається в одному зі своїх інтерв’ю, яке ми також розбирали на деякі маніпуляції. 

Наприклад, він не заперечує, що ніби то неофіційно консультує фармацевтичну компанію щодо виробництва китайської вакцини в Харкові. 

Також в Харкові базується і приватна клініка Волянського Your Baby, де він активно пропонує додаткові обстеження перед щепленням. Нагадаємо, що наразі немає рекомендацій масово робити якісь обстеження перед щепленням здоровим людям. Це стосується як щеплення від COVID-19, так і рутинної імунізації. Якщо ж у людини є серйозні захворювання, це все обговорюється в індивідуальному порядку з лікарем. 

ВИСНОВОК:

 

Авторка: Наталія Бушковська

//
Exit mobile version