//

У двох китайських лікарів, які перехворіли на COVID-19, потемніла шкіра обличчя | ПРАВДА на межі розуміння – Без Брехні

У двох китайських лікарів, які перехворіли на COVID-19, потемніла шкіра обличчя | ПРАВДА на межі розуміння

Днями мережею і через меседжери поширилось повідомлення, яке схоже чи то на фейк, чи то на фантазію – у двох китайських лікарів, що перехворіли на COVID-19 і одужали… шкіра обличчя потемніла настільки, що вони стали фактично темношкірими. Як не дивно – але це правдива інформація.

ВЕРДИКТ: ПРАВДА

ПЕРЕВІРКА

На поточний момент у з’ясуванні деталей цієї історії ми можемо спиратися тільки на повідомлення у ЗМІ. Про незвичний епізод  спершу заявив китайський державний телеканал CCTV. Потім інформація була поширена через розважально-новинний канал Beijing TV (повне відео репортажу). Далі паралельні розслідування були зроблені британським виданнями Daily Mail, американські Аmerican reporte,  New York Post, Metro reported.

Два лікаря із Центральної лікарні міста Ухань Йі Фан і Ху Вейфен активно працювали з інфікованими на COVID-19 з самого початку епідемії. Обоє підхопили коронавірус ще у січні приблизно в один і той же час – їх позитивні тести датуються 18 січня.

Що у Йі Фана, що у Ху Вейфена хвороба протікала у важкій формі – перший був приєднаний до апарату штучної підтримки життєдіяльності 45 днів, другий – 39 днів. Спочатку хворих доставили до легеневої лікарні в Ухані, а в подальшому перевели до відділення Чжунфа Сіньченга лікарні у Тонджі.

До обох лікарів застосовували методи інтенсивної терапії з використанням різних препаратів. За версію китайських медиків, які лікували і стежили за станом Йі Фана і Ху Вейфена, зміна кольору обличчя обох чоловіків пов’язана з побічним ефектом медикаментів, що застосовувалися при терапії (яких саме – не повідомляється.) – був порушений звичний гормональний баланс організму і погіршилася діяльність печінки.

В той же час, фахівці говорять про те, що колір обличчя більш за все відновиться до нормального, коли хворі будуть у тому стані, щоб скасувати інтенсивне лікування і відповідні препарати. 

На поточний момент Ху Вейфена хоч і вже прийшов до свідомості, але все ще знаходиться не дуже у доброму стані – він не зміг говорити з групою лікарів, що обстежувала йому, а лише потиснув руку в знак подяки за піклування і допомогу.

Йі Фан вже говорить. Він зізнався, що боротьба із смертельною хворобою певною мірою травмувало його: «Коли я вперше усвідомив себе, особливо після того, як дізнався про свій стан, я злякався. У мене часто були кошмари».

Висновок

Колір обличчя китайських лікарів змінився на темний не в наслідок того, що вони перехворіли на COVID-19, а як побічний ефект застосування медичних препаратів під час інтенсивної терапії

 

Матеріал підготовлений в рамках проєкту з протидії фейкам за темою “COVID-19” – “По той бік пандемії”,  ініційованого ресурсом “По той бік новин”

 

 
//
Exit mobile version