//

Скасували олімпіаду у Токіо – чекай біди. ФЕЙК!!! – Без Брехні

Скасували олімпіаду у Токіо – чекай біди. ФЕЙК!!!

На тлі офіційної заяви Міжнародного олімпійського комітету про перенесення Олімпіади в Токіо, яка мала відбутися цього літа, мережею почали поширюватися конспірологічні меми та пости, мовляв – це вже закономірність. Якщо Олімпіаду у Токіо переносять – то чекай біди. Насправді, ця закономірність існує тільки в уяві тих, хто таким чином продовжує поширювати панічні настрої у суспільстві. Тому подібна інформація – фейк!

ВЕРДИКТ: ФЕЙК

ПЕРЕВІРКА

У 1964 році Олімпіада у Токіо… успішно відбулася! Про що свідчить офіційний ресурс все того ж МОК. Під час її проведення змагалося 5151 спортсмен із 93 країн світу.

Щодо війни у В’єтнамі, яка начебто почалася у 1965 році, то і тут творці конспірології дали маху. Матеріалів в мережі у відкритому доступі про цю трагічну подію в історії багатьох країн, що були втягнуті у конфлікт – неймовірна кількість. Всесвітньо відоме і визнане історичне видання Historynet, присвячує дослідженням в’єтнамської війни цілий окремий розділ. 

З численних матеріалів видання про події у В’єтнамі, можна дізнатися, що бойові дії між партизанськими загонами місцевих мешканців та французськими військами (бо це була колоніальна територія Франції) почалися ще у 1946 році. Далі з 1956 по 1963 рік тривало протистояння військ Північного і Південного В’єтнаму (північ була захоплена комуністичним режимом Хо Ше Міна). 2 серпня 1966 року стався, так званий, Тонкійський інцидент – напад на американський корабель катерів берегової охорони Північного В’єтнаму. 6-7 серпня Конгрес США прийняв резолюцію, яка давала право президенту використовувати збройні сили Сполучених Штатів у Південно-Східній Азії. Але це була лише формальність, бо ще 5 серпня американська авіація і флот вже почали бомбардувати територію північні території В’єтнаму.

Така ж, м’яко кажучи, неточність і з подіями 1940 року. Олімпійські ігри – дванадцяті за рахунком – дійсно повинні були проходити у Токіо з 21 вересня по 6 жовтня 1940 року.  Але у 1937 році Японія почала війну у Китаї і МОК переніс Ігри у Гельсінкі (Фінляндія) в знак протесту проти агресії.

Та 1 вересня 1939 року почалася Друга світова війна і Ігри взагалі скасували.

Тобто, де-факто, у 1940 році було скасовано ігри у Гельсінкі, а не у Токіо.

 

Автор. Олександр Гороховський

NB! Матеріал підготовлений в рамках проєкту з протидії фейкам за темою “COVID-19”, ініційованого керівником проєкту “По той бік новин”

//
Exit mobile version