//

Австрійський телеканал ORF визнав, що поширював фейкову інформацію про мобілізацію в Україні – Без Брехні

Австрійський телеканал ORF визнав, що поширював фейкову інформацію про мобілізацію в Україні

Австрійський суспільний мовник ORF визнав, що у сюжеті про мобілізацію в Україні були використані відеоматеріали, які “не відповідають змісту”. Медійники визнали свою помилку. Про це головний телемовник Австрії повідомив на своїй сторінці у соцмережі. http://surl.li/keywk

 

«Проведене ORF подальше вивчення та ще одна перевірка показали, що згадані відеоматеріали з України не відповідають змісту, переданому в «Zeit im Bild» від 16 серпня, про що ORF глибоко шкодує», — йдеться у повідомленні.

Телеканал визнав, що помилки треба виправляти: «ORF зробить це в «Zeit im Bild» і, звичайно, виправить матеріал з відеоматеріалами про Україну»

Слід зазначити, що спершу, представники телеканалу у відповідь на критичні зауваження щодо оприлюдненої інформації і щодо використання недостовірних відео про мобілізацію в Україні, не визнавали помилку, відкидаючи будь-які звинувачення у поширенні російської пропаганди.

Як повідомляла газета Der Standard (http://surl.li/keyyl), в ORF заявили, що використані у сюжеті відеоматеріали про начебто примусову мобілізацію в Україні «були отримані з надійного джерела, яке заслуговує на довіру». При цьому на телеканалі додали, що «додаткові дослідження наразі не залишили жодних сумнівів в автентичності зображень або змісту».

Проте згодом, таки визнали, що користувалися не офіційними джерелами.

//
Exit mobile version