//

Брехливі спроби російських пропагандистів виправдатися за Ізюм – Без Брехні

Брехливі спроби російських пропагандистів виправдатися за Ізюм

Жалюгідніше за брехню росіян про те, що це не вони вчиняли звірства від Бучі до Ізюма, виглядають лише їхні спроби виправдати це “доказово-науково”.

 

Ми вже раніше писали про пропагандистський канал-мільйонник “Война с фейками”, який видає себе з фактчекерський, тобто нібито перевіряє українські новини на правдивість з посиланнями на докази. Насправді ж вони доволі примітивно підтасовують факти. Остання їхня спроба заперечити звірства росіян в катівні Ізюму є просто жалюгідною. Але росіяни і підписники з України, для яких досі “не всьо так однозначно” вірять таким “фактчекам” безумовно.

 

МЕСЕДЖ 1: Український омбудсмен збрехав про катівню в Ізюмі

Отже, росіяни взяли відео, де омбудсмен  Дмитро Лубинець показує підвал в Ізюмі, у якому росіяни проводили допити-катування українців.

У відео пан Лубинець звертає увагу, що у підвалі навмисне постелений лінолеум, щоб легше було змивати кров тих людей, яких катували. Російські фейкарі чіпляються з цю фразу і на основі неї намагаються довести, що відео постановочне, адже нібито лінолеум є в будь-якій квартирі чи приміщенні і це ні про що не свідчить.

Але ці фейкарі так і працюють – вихоплюють якийсь шматок тексту чи відео і будуть на ньому свої “докази”. Насправді у відео омбудсмен заявляє, що у слідчих органів є численні свідчення постраждалих, яких катували саме в цьому підвалі. Тобто не лінолеум головний чи єдиний доказ, а саме свідчення постраждалих.І наслідки катувань на їхніх тілах засвідчить відповідна експертиза. А сліди крові, залишки знарядь катувань та інші речі вже будуть додатковими речовими доказами до цього.  

 

МЕСЕДЖ 2: Росіяни не винні в загибелі людей в Ізюмі

Вчора почали оприлюднювати жахливі фото з місця ексгумації похованих в лісі під Ізюмом. Там були поховані тіла як військових так і цивільних. Зі слідами катувань, розстріляні зі зв’язаними руками, з відтятими кінцівками. І одразу російські пропагандисти синхронно почали нову хвилю “виправдань” де вони хочуть виставити себе ледь не гуманістами.

Для виправдань використовують три основні тези:

Звісно ж жодна з цих тез не витримує жодної критики, тому що це саме росіяни починаючи з 28 лютого бомбили та обстрілювали місто.Продовжили вони обстріли і після захоплення міста. Місто знищувалося та люди гинули протягом усього часу. До прикладу тіла 44 загиблих ще в березні під завалами будинку внаслідок російського обстрілу вдалося дістати та поховати аж в травні. В місті до 24 лютого проживало 46 тисяч людей, на момент захоплення в ньому лишилося близько 10 тисяч. Скільки з 46 тисяч виїхало, а скільки загинуло – достеменно невідомо. 

Щодо поховання військових ЗСУ, то ніякі росіяни їх не ховали – це робили виключно місцеві мешканці. Тіла загиблих солдатів росіяни не давали змоги забрати, особливо після захоплення міста. Виявлені тіла людей у військовій формі з ознаками страти свідчать про те, що це були військовополонені, яких вбили росіяни. 

І головний аргумент, про який забувають російські пропагандисти: в місті не гинули ні цивільні, а ні військові до того, як туди вдерлася росія. 

 

//
Exit mobile version