//

Брехня рашистів про те, що на заводі «Азовсталь» немає  цивільних – Без Брехні

Брехня рашистів про те, що на заводі «Азовсталь» немає  цивільних

Міністерство оборони російських окупантів вкотре зробило низку брехливих заяв про те, що нібито на заводі “Азовсталь” немає цивільних, а також про те, що українські захисники готові добровільно здатися в полон.

Зокрема, начальник Національного центру управління обороною росії генерал-полковник Михайло Мізінцев 19-го квітня звинуватив українські ЗМІ (https://www.interfax.ru/world/835714) в тому, що їхні заяви про знаходження великої кількості цивільних осіб на “Азовсталі” є «черговим інформаційним вкидом».

Крім того, Мізинцев заявив, що українські захисники Маріуполя «усвідомлюючи безвихідь свого становища, готові скласти зброю».

Брехливість даних заяв окупантів легко перевірити та спростувати.

 

У своєму коментарі Радіо Свобода 19-го квітня заступник командира полку “Азов” Святослав “Калина” Паламар заявив, що на “Азовсталі”, на який окупанти скидають надпотужні бомби, тим самим рівняючи із землею завод, знаходиться багато цивільних осіб.

Паламар окремо зазначив, що захисники Маріуполя готові продовжувати воювати і використовувати всі наявні сили та засоби, але при цьому вони просять знайти спосіб, щоб вивезти цивільних та тіла загиблих.

Крім того, командир полку “Азов” підполковник Денис Прокопенко 18-го квітня опублікував відео (t.me/polkazov/4417) із приміщень заводу “Азовсталь”, на якому чітко видно, що там знаходяться діти, які ховаються від бомб окупантів.

У свою чергу командир 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ Сергій Волинський 20-го квітня закликав світову спільноту посприяти вивезенню з “Азовстали” цивільних осіб та поранених бійців на територію третьої держави, щоб вони не потрапили до рук окупантів.

Варто зазначити, що у всіх своїх зверненнях ніхто з українських військових не заявляв, що вони готові здатися в полон та скласти зброю, тим самим спростувавши брехливу заяву Мізінцева. Опубліковане відео з дітьми на “Азовсталі” показує, що Мізінцев також збрехав про те, що на заводі немає цивільних осіб.

Наголошував на присутності на «Азовсталі» цивільних і президент Зеленський у своєму останньому зверненні. Очільник держави вкотре повідомим, що окупанти відмовляються відкрити гуманітарний коридор для громадян Маріуполя, прихистком яким стали підземелля заводу.

За всіма законами військового мистецтва відомо, що захищати територію завжди легше, якщо на ній немає цивільних осіб, у свою чергу окупантам легше нападати, маючи можливість додаткового тиску через терор проти мирних жителів.

Слід зробити висновок, що окупанти просто не хочуть випускати цивільних осіб, чудово усвідомлюючи, що таким чином вони ускладнюють завдання захисту “Азовсталі”, на дітей та жінок їм начхати, бо вони ведуть справжнісіньку загарбницьку, а не “визвольну” війну.

Ще по темі:

//
Exit mobile version