//

Брехня російської пропаганди про «танки на вагоноремонтному заводі у Києві» – насправді цілили у «зерновози»   – Без Брехні

Брехня російської пропаганди про «танки на вагоноремонтному заводі у Києві» – насправді цілили у «зерновози»  

5 червня між п’ятою та шостою годиною ранку російські загарбники вдарили ракетами по Києву. Чотири ракети влучили у корпуси Дарницького вагоноремонтного заводу. На ранковому брифінгу говоряча голова, так званого міністерства оборони рф, конашенко заявив, щоб «повітряно-космічними силами рф, далекобійними високоточними ракетами (ну я к завжди) знищено скупчення танків Т-72 та іншої техніки, яка передана Україні західними країнами». Це чергова брехня пропаганди.

 

Голова «Укрзалізниці» Олександр Камишін зазначив, що росіяни б’ють по залізниці щодня, проте пошкодження оперативно ремонтують. Він пояснив, що підприємство не робило ніяких публічних заяв про обстріли, тому що у випадку влучання у Дарницький вагоноремонтний рух пасажирських поїздів не затримувався.

Керівник із комунікацій та маркетингу пасажирського напрямку «УЗ» Олександр Шевченко наголосив, що на території заводу, який цілеспрямовано обстріляли росіяни, немає танків і іншої військової техніки. Проте є зерновози, якими експортується українське зерно, у країни Європи, Африки та Близького Сходу. http://surl.li/cdhgo

Саме «зерновози» – тобто спеціальні вагони, призначені для перевезення зерна – були метою і мішенью удару російських ракет. А заяви про танки і техніку – пропаганда і прикриття чергового злочину.

Ще більш цинічно удар саме по вагоноремонтному заводу та по «зерновозах» виглядають на тлі неймовірних зусиль, яких докладає Україна та світова спільнота для розблокування постачання українського зерна.

Окупантами заблоковано всі чорноморські українські порти, через які йшов основний потік постачання українських зернових за кордон у різні країни. Така ситуація змусила шукати інші шляхи перевезення. Загальними зусиллями багатьох країн почало налагоджуватися постачання залізницею. Ці заходи спрямовані аби запобігти продовольчій кризі у країнах Африки, Близького Сходу,  у меншій мірі – у Європі.

Проте, рф і в цьому питанні вдалася до шантажу і використовує українське зерно, вірніше можливості його постачання, як засіб тиску і впливу на колективний Захід.

Останніми днями від представників рф лунали пропозиції, що вони готові частково розблокувати порт Одеси, аби через нього почалося постачання зерна. Проте, небезпека полягає в тому, що однією з умов розблокування портів була вимога зняти санкції з рф (які – не уточняється).  Друга вимога – серед країн, які будуть виступати гарантами безпечного проходу кораблів має бути і рф. Проте в інтерв’ю Вадиму Карп’яку Міністр Закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що «є ризик того, що рф скористається цим коридором, щоб проникнути до Одеси, бо ми бачили як підступно поводиться росія, і як регулярно порушує обіцянки». http://surl.li/cdhit

Також від рф лунала і інша пропозиція – постачати зерно з України через територію Білорусі. Але знову – за певних умов. Розуміючи всі ці ризики і небезпеки і Україна, і Західні партнери намагаються їх уникнути і знайти інші способи і постачання, і гарантій безпеки. Безумовно, що рф це не подобається. Тож, вже традиційно, російська, так звана, дипломатія вдається до тиску у вигляді ракетних обстрілів залізничних вузлів, а тепер ще і вагоноремонтних підприємство та спеціального транспорту, продемонструвавши, що буде цілеспрямовано знищувати інфраструктуру і засоби перевезення зерна. Все, аби залякати Захід, максимально ускладнити логістику зернових та добитися саме силою і шантажем вигідних для себе умов.

Щоб продемонструвати підступність намірів рф, та викрити брехню пропаганди про «танки і техніку», Президент України Зеленський дав розпорядження допустити іноземних журналістів до зруйнованих корпусів Дарницького вагоноремонтного заводу, або показати куди реально цілили загарбники і що ніяких танків під руїнами підприємства немає.

Ще по темі:

//
Exit mobile version