//

Брехня та шантаж рф, про те, що у них немає «іранських дронів» – то все власне виробництво – Без Брехні

Брехня та шантаж рф, про те, що у них немає «іранських дронів» – то все власне виробництво

Здавалося за час війни (та ще за всім років до того) можна було звикнути до того, що кремль бреше завжди, бреше по формулі: чорне, то біле, біле – то червоне, а червоного – взагалі не існує. Тобто королівство викривлених дзеркал та паралельна реальність, побудована на схибленому розумі.

Проте щоразу пропаганда з боліт перевершує сама себе, пробиваючи чергове дно. Сьогодні постпред рф при ООН дмитро полянський оприлюднив заву, що ніяких дронів у ерефії на озброєнні немає, а то всьо, що прилітає останніми тижнями по Україні – власне виробництво. Крім того, представник фейкової країни погрожував «переглянути» відносини з ООН і зернову угоду, якщо комісія ООН поїде в Україну вивчати уламки тих самих «власних» дронів.

 

Те що заявив, так званий, постпред варто прочитати дослівно в оригінали, бо якщо ми говоримо про викриття російської брехні, то сама заява – фактично і викриває всю брехливість ключового меседжу (далі інформація оприлюднена російською службою ВВС):

«Сотрудничество России и ООН может быть пересмотрено, если организация отправит в Украину своих экспертов для обследования сбитых беспилотников, которые, как предполагается, были поставлены в Россию из Ирана. Об этом заявил заместитель постоянного представителя РФ при ООН Дмитрий Полянский.

По его утверждению, в боевых действиях в Украине Россия использует только беспилотники собственного производства.

«У нас есть своя промышленность по производству беспилотников, которая создает продукцию для этой кампании, так что все обвинения остаются на совести наших западных коллег», – сказал Полянский на встрече с журналистами по итогам закрытого заседания Совбеза ООН, где были выдвинуты обвинения в поставках Ираном беспилотников России.

В качестве довода он сообщил, что на обломках некоторых беспилотников можно увидеть надписи на русском языке. «Не думаю, что русский настолько широко используется в Иране», – сказал он.

Ранее генеральный секретарь ООН Антонио Гуттереш объявил о планах отправить в Украину группу специалистов для установления принадлежности дронов, посредством которых Россия осуществляет массированные удары по украинской инфраструктуре.

Выступая перед журналистами, Полянский дал понять, что заключенная под эгидой ООН зерновая сделка, которая позволила возобновить экспорт сельхозпродукции из украинских портов, может быть не продлена российской стороной.

«Мы будем смотреть на практические результаты [для РФ], а не на попытки выдать желаемое за действительное. Практические результаты пока что очень скромные», – сказал он.

Полянский также добавил, что Россия пока «не убеждена» в необходимости продления зерновой сделки, и указал, что для Москвы главным вопросом остается «экспорт российских удобрений и продовольствия».

Ну тобто чергова варіація не тему – «іхтамнєт».

Чим відповісти на цю брехню? З точки зору фактчекінгу можна було б провести аналіз деталей іранських дронів з фото, що зроблені на теренах Ірану, та порівняти їх з тими зображеннями та уламками, що зафіксовані піл час атак на українські міста та об’єкти інфраструктури.

Проте, з великою вірогідністю, це вже зробили за нас більш потужні структури, які ми можемо вважати першоджерелами. Так ці структури інколи занадто бюрократичні. Проте, в даній ситуації їх бюрократизм – це виключно позитивний аспект. Бо без детальної бюрократичної попередньої процедури представники цих організацій не оголошують позицію організації. Тож почнемо.

Росія має намір використати у війні в Україні іранські безпілотники, про постачання яких домовляється з Тегераном – про це ще 16 липня заявив CNN радник президента США з нацбезпеки Джейкоб Салліван.

Російська делегація щонайменше двічі за останній місяць відвідувала військовий аеродром Кашан в Ірані, щоб оглянути безпілотні літальні апарати (БПЛА), постачання яких Москва обговорює з Тегераном. У своїй заяві Салліван спирався на дані розвідки, матеріали аналітиків та супутникові знімки.

Представники Росії вивчали іранські безпілотники Shahed-191 та Shahed-129.

«У нас є інформація про те, що іранський уряд готується надати Росії кілька сотень безпілотників, у тому числі ударних. За нашими оцінками, офіційній російській делегації нещодавно продемонстрували БПЛА», – заявив радник з нацбезпеки Джейкоб Салліван. http://surl.li/dknhs

30 серпня представники США офіційно підтвердили правдивість публікацій в американських ЗМІ, які заявили про отримання росією безпілотних літальних апаратів від Ірану.

Про це заявила представник Білого дому Карін Жан-П’єр на брифінгу у Вашингтоні.

«За нашими даними, росія отримала від Ірану безпілотники серії Mohajer-6 та Shahed протягом декількох днів у серпні. На російські транспортні літаки завантажили обладнання БПЛА на аеродромі в Ірані, потім вони вилетіли з Ірану в росію. Такі наші оцінки» – сказала вона.

Жан-П’єр утрималася від оцінок, чи буде росія застосовувати іранські БПЛА в ході війни в Україні. http://surl.li/dknjk

А американські ЗМІ ще 19-20 серпня поширили інформацію, що перша партія Shahed-191 та Shahed-129 вже відправлена до рф.

Після численних випадків використання цих дронів проти України і особливо після масованої атаки 10 жовтня низка міжнародних організацій оперативно почали проводити самостійний аналіз ситуації та робити відповідні заяви на основі звітів від своїх фахівців.

19 жовтня посли країн-членів Європейського Cоюзу схвалили санкції проти Ірану за його залучення до війни, яку проти України веде Росія.

Санкції були схвалені стосовно трьох осіб та компанії-виробника дронів.

Відповідно до документів, що є у розпорядженні агентства, під санкції потрапили: Shahed Aviation Industries – компанія, відповідальна за проєктування та розробку іранського БПЛА «Шахед».

«Секретна серія дронів була поставлена ​​Російської Федерації і використовується в агресивній війні проти України. Отже, Shahed Aviation Industries відповідає за підтримку уряду Російської Федерації, винної в анексії Криму та дестабілізації України», – йдеться у документі.

У список також увійшли начальник штабу Збройних сил Ірану генерал-майор Мохаммад Хоссейн Багері, командувач Аерокосмічного корпусу гвардії ісламської революції Саєд Агаджані та Ходжатола Гореїші, який відповідає за логістику в іранському міністерстві оборони. http://surl.li/dknlq

Лондон слідом за Брюсселем у четвер запровадив санкції щодо трьох громадян Ірану та одного підприємства-виробника дронів за застосування БПЛА іранського виробництва Росією в Україні, йдеться у заяві британського Мінфіну.

Під санкції потрапили начальник Генштабу Збройних сил Ірану генерал-майор Мохаммад Хосейн Багері, директор промислово-дослідницького підрозділу при міністерстві оборони генерал Саєд Ходжатолла Горейші та командувач аерокосмічними силами Корпусу вартових Ісламської революції бригадний генерал Саєд Агаджані.

Крім того, санкції запроваджено щодо компанії-виробника безпілотників Shahed Aviation Industries. http://surl.li/dknlx

20 жовтня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції у Брюсселі, заявив:

«Я ніколи не говорю про конкретні розвідувальні дані, але я можу сказати, що все вказує на те, що Іран постачає Росії дрони. Ми закликаємо всі країни, включно з Іраном, не підтримувати російську незаконну війну проти України», – сказав Столтенберг.

Він зазначив, що в НАТО уважно слідкують за діями Ірану на тлі повідомлень про наміри постачати Росії не тільки дрони, але і ракети. http://surl.li/dknmm

Ну і головне – сама заява постпреда. Тут все дуже коротко і зрозуміло. Якщо на моєму боці правда і в мене немає іранських дронів – то я сам запрошу всіх без винятку представників на всі бази і виробництва і покажу все, що від мене необхідно. Тим більше, що ООН, все ж таки, не остання в світі організація. Якщо є що приховувати – то тоді включаються інші алгоритми. Тоді ерефський постпред вдається до погроз і шантажу.

Смішно і брехливо виглядає і меседж кремлівського посіпаки при ООН про те, що на болотах є своя промисловість. Так, щось там таки є. Але промисловістю то назвати важко. Що стосується виготовлення саме дронів, то ще у 2018 році експерти ресурсу InformNapalm опублікували велике розслідування, що засноване на матеріалах команди «Армія SOS», де було документально зафіксовано факт того, що, так звані, російські БПЛА такими можна назвати дуже і дуже умовно. Все електронне начиння, оптика, мікросхеми, авіоніка та інші запчастини у тих безпілотниках американського, німецького, французького, ізраїльського, голандського виробництва. http://surl.li/dknrr

Аналогічно висновку дійшли і дослідники з американського Інституту Роберта Лансінга, які повідомили подробиці розслідування на своєму сайті на початку червня 2022 року під гучним заголовком, що деякі компанії країн НАТО постачають в обхід санкцій деталі для, так би мовити, російських БПЛА. http://surl.li/dknth

Тобто за чотири роки нічого не змінилося – ерефія як не вміла нічого путнього робити сама, так і не навчилася.

//
Exit mobile version