//

Брехня скандального американського ведучого Такера Карлсона про те що, американські війська воюють в Україні – Без Брехні

Брехня скандального американського ведучого Такера Карлсона про те що, американські війська воюють в Україні

14 квітня проросійський конспіролог та американський телеведучий Такер Карлсон в своїй передачі заявив, що війська США нібито беруть участь у бойових діях у війні в Україні. Раша Тудей швидко переклала та поширила цей фейк.

«США є безпосереднім учасником бойових дій у війні проти росії. Поки ми говоримо, американські солдати воюють з російськими солдатами»

 

Посилався Карлсон на відомості з секретних документів Пентагону, виток яких стався днями. Нагадаємо 21 річний американський військовий фотографував та виставляв у мережу секретні документи щодо підготовки та чисельності ЗСУ та військової допомоги союзників. Це він робив не зі шпигунською метою, а щоб похвалитися перед іншими учасниками чату. Наразі його затримано.

Виходячи з аналізу тих документів там ніде нема згадки про бойові підрозділи армії США, які розміщені в Україні. Тим паче там немає відомостей про участь військових США в бойових діях.

За  неодноразовими заявами речника Ради національної безпеки США Джона Кірбі, американська військова присутність обмежується посольством США у Києві і не бере участі в наданні бойової підтримки.

«Ці війська не воюють на полі бою… У мандаті президента не було жодних змін – американські війська в Україні не будуть брати участь у цій війні», – повідомив Кірбі, передає ЦПД.

Окрім того, за весь час росіянами не було продемонстровано жодного полоненого чи вбитого американського солдата.

 

Матеріал підготовлено фахівцями видання “Запорізький центр розслідувань” 

//
Exit mobile version