//

БРЕХНЯ пропаганди про те, що Україні будуть постачати «застарілі» версії західних танків – Без Брехні

БРЕХНЯ пропаганди про те, що Україні будуть постачати «застарілі» версії західних танків

Від початку оголошення західними союзниками про постачання Україні сучасних танків, російська пропаганда не може визначитися – то це вже «червоні лінії» і «ескалація», чи «эти поставки ничего не решают». Тож у своїх закидах інформаційні міньйони кремля часто суперечать один одному.

Проте інколи пропагандистам вдається збирати до купи залишки логіки у намаганні «склепати», щось монументальне хай хоч і брехливе.

Так днями на каналі одного з ключових пропагандистів – соловйова – запустили цілий фільм, де когорта «зафрахтованих» так званих, «західних експертів», розказує, що «танки НАТО не помогут Украине – запад передает устаревшие модификации Leopard, Challenger, Abrams». Коротко чому це брехня – у матеріалі.

 

Залишимо за лаштунками спір про те, чиї танки кращі – російські (читай, модернізовані радянські), чи західні. Ці порівняння і міряння, чия гармата довша взагалі некоректні. Концепція застосування західних танків і радянських/російських відрізнялися кардинально. А від цього і закладалися параметри бойових машин. Якщо коротко, радянська/російська – це тактика масованих танкових хвиль, розрахована на перевагу кількістю ніж якістю.

Саме тому у колишньому Радянському Союзі «наклепали» понад 20 000 танків – більше ніж у всіх країнах заходу разом. І керуюча ідея була в тому, шо навіть якщо 15 000 згорять у боях – 5 000 таки доїдуть до Ла-Маншу.

Західна танкова школа розглядала танк, як багатофункціональну бойову платформу, інтегровану у загальну систему бойової складової збройних сил. Саме тому у більшості країн заходу танковий парк нараховує не тисячі, а всього декілька сотень одиниць (виняток – США). І цього вважалося достатньо у рамках загальної доктрини. Головний принцип застосування західних танків – виявити і знищити супротивника ще до того, як він зрозуміє, що він на прицілі.

А тепер щодо модифікацій.

LEOPARD 2

За інформацією з відкритих джерел Німеччина та інші країни «леопардової коаліції» будуть постачати Україні танки Leopard 2 у версії А4, А5 та А6. Сама Німеччина надасть танки у версії А6 – це одна з найсучасніших модифікацій. Крім Німеччини танки версії А6 є на озброєнні всього 6 країн. http://surl.li/ergyu

Що стосується версії А5 – то це не менш сучасний варіант  Leopard 2. Вона є на озброєні крім Німеччини, ще тільки у Польщі, Швеції і Данії. У таких країнах, як таж сама Німеччина, Іспанія, Греція, Фінляндія, Польща, Канада, Туреччина, Швейцарія, Австрія, Норвегія, Словакія, Чехія близько 1200 танків більш старішої модифікації – А4. І ніхто там не кричить, що ті танки нікчемні. Це повноцінні сучасні бойові машини.

Танки версії А7 є на озброєнні крім Німеччини – тільки у двох країнах. Навіть у самих німців їх всього 98 одиниць. http://surl.li/ergxb

ABRAMS M1A2

Відкриті джерела інформують, що Україні буде передано 31 танк ABRAMS M1A2 у експортному варіанті. Модифікація A2 – це основна бойова базова версія американського танку. Таких танків у армії США налічується понад 1100 одиниць. http://surl.li/erhev

Так, ще є версії А2 – SEP v2, SEP v3, SEP v4. Але це варіанти поки суто для Збройних сил США. http://surl.li/erhfa

Що стосується розмов про те, що «абрамси» для України будуть без збагаченої ураном броні, то тут немає нічого дивного – для більшості експортних версій такої опції немає. Проте, це не погіршує загальних бойових характеристик танку, бо замість цієї броні встановлюється інша не менш високого класу. Але зберігається головне – всі сучасні цифрові системи керування боєм.

CHALLENGER 2

З британськими танками все набагато простіше. У самій Великобританії на озброєнні 386 модернізованих танків Challenger 2.. Єдина країна (до України) куди постачалися ці танки у експортному варіанті із новим німецьким двигуном – був Оман – 38 одиниць. http://surl.li/erhil

Танки, що будуть постачатися в Україну – 14 одиниць – згідно публічних заяв, будуть брати із запасу Міністерства оброни Великобританії. Тобто нічим у гіршу сторону вони не будуть відрізнятися від тих, що зараз експлуатуються британськими військовими. http://surl.li/erhij

Тож заяви прокремлівських проплачених експертів – відверта брехня!

 

//
Exit mobile version