//

БРЕХНЯ пропаганди про «високоточність» ракет Х-22, якими окупанти обстріляли Кременчук і та Білгород-Дністровський – Без Брехні

БРЕХНЯ пропаганди про «високоточність» ракет Х-22, якими окупанти обстріляли Кременчук і та Білгород-Дністровський

Пропаганда рф продовжує стару пісню про «високоточні ракетні удари» по суто військових об’єктах. Так само продовжує називати фейком і постановкою дані про десятки загиблих і поранених внаслідок останніх ракетних уларів по Кременчуку, Білгород-Дністровському, Миколаєву. Але відомо, що атаки по цих містах були здійснені ракетами Х-22. Цією зброєю апріорі не можливо здійснити, так званий, «високоточний» удар! Більше того, у кремлі це чудово знають і відповідно корегують тактику застосування цієї зброї. Де брешуть брехуни – пояснюємо.

 

Перше, що просто викреслює термін «високоточність» і лексикону, який застосовується до сумнозвісних ракет Х-22 – це дата початку її розробки та прийняття на озброєння. У інформаційному просторі «гуляє» інфа, що ці ракети розроблялися ще у СРСР за часів Хрущова. Якщо бути точнішими, то початок розробки ракети – 1958 рік (дійсно за Хрущова). Прийняття на озброєння – 1968 рік, але виробництво і постачання у війська – це аж 1971 рік.

Але Хрущова з поста голови Президії Верховної Ради СРСР зняли у 1964 році (на пленумі ЦК 14 жовтня). Тому коректніше (за часом прийняття на озброєння) говорити, що це брежнівські ракети, бо саме Брежнєв став наступним очільником країни.

В той час (навіть у 1971 році) «вискоточність» – поняття достатньо умовне, бо просто ще не існувало технологій (принаймні у Радянському Союзі), які дозволяли це здійснити. Проте, ніхто особливо не наполягав на точності, бо ці ракети створювалися зовсім для іншої мети.

«Це не просто старі радянські ракети Х-22, це ракета, яка була призначена для завдання ядерних ударів. Тому в неї показник точності плюс-мінус кілометр – це взагалі було нормально. Вона призначена для завдання ядерних ударів, а вони стріляють звичайною боєголовкою. Ось і вся відповідь. Вони в принципі не мають тієї точності, яку б хотіли мати», – коментує ситуацію начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов. http://surl.li/ciscg

Так дійсно, Х-22 розроблявся як носій ядерної зброї. Термоядерний заряд вагою у 350 кг, яким оснащувалася за задумом ракета мав потужність 1 Мт – це приблизно 50 Хіросім. Росія ж для обстрілів України використовує звичайну вибухівку, якої на одній ракеті може вміститися 950-1000 кг.

Х-22 розроблялася спеціально для запуску з важких бомбардувальників та літаків-ракетоносців. В різні періоди нею оснащувалися такі літаки стратегічної авіації СРСР, як Ту-16К-22, Ту-22К, Ту-22М2/3, Ту-95К-22.

І от тут ми підходимо до двох ключових моментів, які розкривають брехню російської пропаганди.

Висока точність ракеті просто була не потрібна, бо вона компенсувалася надпотужним ядерним зарядом, що містив носій. Тому допуск у відхиленні від цілі у 500-600 метрів, який «офіційно» закладався у параметри – був допустимий. Але! Ще при випробуваннях за часів СРСР було зафіксовано, що допустиме відхилення спостерігається тільки у 50% ракет. Решта 50% – відхиляються від точки прицілювання на ОДИН кілометр і більше! Зафіксуємо цей момент.

Розробники закладали, що ракета має можливість пролетіти після запуску 300-600 км (в залежності від модифікації). Але, вже знаючи недолік з точністю, у практичних рекомендаціях-інструкціях до використання ракет прописувалося, що для зменшення відхилення від точки прицілювання, рекомендується запускати її на відстані 200-250 км від цілі! Зафіксуємо і цей момент, про який, впевнені, прекрасно знають у сучасній ерефії.

За даними Центру протидії дезінформації при РНБО України удар по Кременчуку здійснено з відстані 200 км, а удар по Білгород-Дністровському здійснено –  з 170 км! http://surl.li/cishs

ВИСНОВОК

 

 

 

 

Ще по темі:

//
Exit mobile version