//

БРЕХНЯ РОСПРОПАГАНДИ ПРО ВИХІД З БУЧІ 30 БЕРЕЗНЯ ТА ВІЛЬНИЙ ВИЇЗД ЦИВІЛЬНИХ ПІД ЧАС ОКУПАЦІЇ – Без Брехні

БРЕХНЯ РОСПРОПАГАНДИ ПРО ВИХІД З БУЧІ 30 БЕРЕЗНЯ ТА ВІЛЬНИЙ ВИЇЗД ЦИВІЛЬНИХ ПІД ЧАС ОКУПАЦІЇ

Другу добу трагедія в Бучі, яка набула всесвітнього розголосу – тема №1. Другу добу рашисти намагаються закидати інфопростір фейковими виправданнями своїх злочинів, переклавши провину на міфічних «українських націоналістів». Проте, світ все бачить і розуміє. Ми вчора опублікували низку матеріалів, де викрили першу хвилю фейків, які розповсюджували міноборони, соловйов, шарій і решта інформаційних посіпак. На ранок, Центр протидії дезінформації РНБО оприлюднило спростування деяких деталей, які рашистська пропаганда видає, за нібито аргументи своєї правоти.  

 

МЕСЕДЖ 1. Виїзди з Бучі не перекривали!

Це не відповідає дійсності. Після окупації Бучі виїзд і в’їзд цивільних до населеного пункту був перекритий. Українська сторона неодноразово добивалася відкриття гуманітарних коридорів. Лиш на короткий час така можливість була відкрита, проте більшість часу Буча була закрита.

 

МЕСЕДЖ 2. Всі російські підрозділи повністю вийшли з Бучі ще 30 березня.

Насправді підрозділи окупантів знаходилися у Бучі до 2 квітня. Самі рашистські військові опублікували раніше карти за 02.04.2022, де було вказано, що окупанти на цю дату ще дислокуються в місті та навколо нього.

 

МЕСЕДЖ 2. За весь час перебування російських військових у Бучі не постраждав жоден місцевий житель. Фото та відеокадри з Бучі — чергова «постановка» київського режиму для західних ЗМІ.

Після звільнення бучі від окупантів разом з українською армією до міста зайшли незалежні українські ЗМІ. Саме вони зафіксували злочини рашистів і зробили фото та відеодокази, а не військові, як то стверджує.

 

PS. Станом на ранок 4 квітня, відомо, що 5 квітня відбудеться засідання Радбезу ООН, де за запитом України будуть розглянуті питання вбивств та катувань у Бучі.

Цікаво, що Росія, ще вчора надвечір, намагаючись перехопити інформаційну ініціативу, спробувала першою подати заявку та скликати Радбез ООН, ніби то для розгляду «вопіющей провокаціі» України проти Росії…

Ще по темі:

//
Exit mobile version