//

«Будут стерилизовать безработных?!» Як сепаратистська пропаганда “перебрехала” сумнозвістну заяву Третьякової – Без Брехні

«Будут стерилизовать безработных?!» Як сепаратистська пропаганда “перебрехала” сумнозвістну заяву Третьякової

Висловлювання депутатки від «Слуги народу», голови парламентського комітету з питань соцполітики та захисту прав ветеранів Галини Третьякової про «дітей низької якості» дали привід не тільки для бурхливих суперечок в соціальних мережах, але й для створення відвертих фейків і маніпуляцій з боку сепаратистських, проросійських ЗМІ.

На телеканалі «Юнион», яким наразі керують члени угрупування «ДНР» в Донецьку, 25 червня з’явився сюжет під назвою «На Украине будут стерилизовать безработных?».

Автори сюжету вважають, що провокативними заявами українськи політки та держслужбовці відволікають увагу українців від негативної статистики захворюваності і на коронавірус. А висловлювання Третьякової змонтували так, нібито вона впевнено пропонує стерилізувати українських жінок. Тобто, фейк, як то кажуть, “на лицо”. 

ВЕРДИКТ: ФЕЙК

СПРОСТУВАННЯ

Ось як звучали слова Третьякової в оригиналі: «Коли ми демографічно надаємо кошти, які використовуються родиною не для того, щоб надати дитині рівні права, освіту, а народжують дитину, щоб отримати матеріальну допомогу. То ми отримуємо, я скажу так жорстко, дітей дуже низької якості, які теж сідають на публічні кошти. Це теж Маргарет Тетчер говорила колись Великобританія у цьому плані дуже жорстока до тих, хто не працює і не захищає… В них навіть був заступник міністра соціальної політики,  лорд один, який казав, що той, хто сідає і хоче отримати соціальну пособіє, його потрібно стерилізувати. Оттака жорстока політика».

Що видали в ефірі «Юниона»:

«Когда мы демографически даем такие деньги, которые используются семьей  и рождение ребенка происходит не для того, чтобы дать ребенку равные права, образование и так далее.  А рождают ребенка, чтобы получить материальную помощь, то мы получаем, я скажу так, жестко, детей очень низкого качества, которые приводят к тому, что они тоже садятся на общественные деньги. Тот, кто садится и хочет получить социальное пособие какое-то, его надо стерелизовать».

Третьякова не висловлювала прямих закликів до стерилізації саме безробітних, а лише описувала практики інших країн, хоча і зманіпулювала деякими історичними фактами. Про це ми писали раніше. Так, її слова викликали резонанс і обурення суспільства. Проте, проросійська пропаганда, створила фейк, змонтувавши з потрібним акцентом сумнозвістні тези нардепки. 

//
Exit mobile version