//

Чергова БРЕХНЯ лаврова про те, що росія не вторгалася в Україну – Без Брехні

Чергова БРЕХНЯ лаврова про те, що росія не вторгалася в Україну

Ні дня без брехні. Напевно такий девіз у товариша лаврова. Днями в кулуарах, так званого, петербурзького економічного форуму, очільник ерефського МЗС дав інтерв’ю журналісту видання ВВС. Треба віддати належне – медійник ставив досить жорсткі питання. Тож лавров викручувався, як вуж на пательні, використовуючи всі можливі прийоми дипломатичної казуїстики. І, як завжди… брехав. Він наговорив чимало нісенітниць, про які ми вже неодноразово писали. Але нині договорився до феноменального висновку. Він заявив, що: «… ви знаєте, ми не вторгалися в Україну. Ми оголосили спеціальну військову операцію, коли у нас уже не залишилося жодного способу пояснити Заходу, що він займається злочинною діяльністю, втягуючи Україну до НАТО». http://surl.li/cfopb

Про НАТО вже говорено переговорено, бо це типу, глибинна тема – могли чи не могли розширятися на Схід. Якщо могли то – як. Проте, сама велика брехня – лежить на поверхі. А саме про те, що рф ніби не вторгалося в Україну, а оголосило «спецоперацію». Аби товарщ лавров хоч на хвилинку відкрив їхню ж рассєйську Вікіпєдію, то зрозумів, що навіть юридично і за науковим трактування, називати те, що він називає «спеоперацією» – повне невігластво. А наступного разу журналіста ВВС попросимо запитати у лаврова – а він взагалі то розуміє, що означає термін спецоперація? Він хоч одним оком читав, що це таке? Пояснюємо де лавров перебріхує сам себе і всю російську пропаганду.

 

ЧТО НАСПРАВДІ ОЗНАЧАЄ СПЕЦОПЕРАЦІЯ?

Давайте коротко розберемося, що ж розумні люди, називають «спецоперацією» і який зміст в неї вкладають. Враховуючи ситуацію, розглянемо, звичайно, варіант військової спецоперації.

Навіть російські словники (спеціально беремо таке джерело, щоб потім не було претензій, що у них там написано по іншому), говорять, що військова спецоперація «…отличается от обычной как по целям, так и по методам, и, как правило, проводится силами специальных подразделений». http://surl.li/cfoqr

Енциклопедія «Британіка» говорить про те, що спеціальні операції – різновид спеціальних заходів силових структур, у тому числі збройних сил і поліцейських структур, є підвидом військових операцій, що проводяться поліцією та оперативними службами і є формою оперативних заходів. http://surl.li/cfora

Спеціальні операції відрізняються від звичайних військових операцій за цілями – розвідка, саботаж, підривна діяльність. Відрізняються і методи – заходи проводяться таємно, приховано, застосовується підвищена секретність. Військові спецоперації, як правило, проводяться силами спеціального операція, або підрозділами спеціального призначення – все залежить від мети операції, географії, складності, масштабності.

Головною метою спецоперацій є рішення воєнних або політичних завдань, які неможливо досягти звичайними військовими методів. Основними особливостями таких заходів є неочікуваність для супротивника, швидкі терміни реалізації. Спецоперації зазвичай проводяться силами невеликих груп військовослужбовців, що мають підвищену ступінь бойової та психологічної підготовки та володіють здатністю діяти самостійно в будь-яких умовах.

Спеціальні операції бувають комбінованими, коли вони проводяться по декількох цілях одночасно, різними за якістю підрозділами, на різних рівнях – тактичному і стратегічному. Також спецоперації можуть проводитися в ході великих військових операцій. Наприклад, для ліквідації або захоплення важливих осіб, документів, об’єктів…

Розписувати можна ще багато, але основна ідея зрозуміла. Спецоперації:

 

ЩО Ж МИ МАЄМО НАСПРАВДІ

Вчора заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов повідомив цікаві цифри про кількість задіяних військ рф у, так званій, «спецоперації» в Україні. http://surl.li/cfotp

«На сьогодні до широкомасштабної збройної агресії проти України росією залучено близько 330 тис. осіб. З них чисельність угруповань збройних сил рф налічує до 150 тис. військовослужбовців, які сформовані у батальйонно-тактичні групи та інші формування. При цьому з урахуванням повітряного та морського компонента угруповання військ агресора налічує до 220 тис. військовослужбовців», – сказав Громов на брифінгу у четвер.

За словами військового, «крім цього, залучено військові частини та підрозділи мобілізаційного резерву противника чисельністю понад 80 тис. осіб, бойові армійські системи – до 7 тис. осіб, федеральну службу військ національної гвардії – до 18 тис. осіб, а також приватні військові компанії – до 8 тис. осіб».

Отака, «коротенька», «маленька», «локальна» спецоперація.

Але це ще ж не все! Давайте поглянемо на кількість військової техніки, що залучена до «локальної, маленької, спецоперації» через призму її втрат. За даними Генерального штабу ЗСУ станом на 17 червня ворог має такі втрати:

Особливо показово із списку втрат – якщо робити проекцію на правильне трактування терміну спецоперація – виглядають крилаті ракети.

Ну і як вишенька на тортик – терміни. Пам’ятаєте, у поясненні йде мова про короткостроковість. Станом на сьогодні, так звана «спецоперація» триває вже 114 днів!

Як то кажуть, – товариш лавров, вчить матчасть!

Ще по темі:

//
Exit mobile version