//

ЧЕРГОВІ ШАХРАЙСЬКІ ОПИТУВАННЯ: ЯК ВИМАНЮЮТЬ КОШТИ УКРАЇНЦІВ ПІД ПРИКРИТТЯМ ДОПОМОГ ВІД ЄС – Без Брехні

ЧЕРГОВІ ШАХРАЙСЬКІ ОПИТУВАННЯ: ЯК ВИМАНЮЮТЬ КОШТИ УКРАЇНЦІВ ПІД ПРИКРИТТЯМ ДОПОМОГ ВІД ЄС

На волинян у Facebook таргетують рекламу шахрайського сайту, на якому пропонують отримати гроші за «опитування». Проте цього разу користувачів вводять в оману ще більш красивою обгорткою – можливістю отримати грошову допомогу від ЄС у розмірі 8900 гривень. Це пряме зловживання темою війни та дискредитація фейками програм допомоги від європейської спільноти.   

Так, ви не помилились, це відбувається вже вчетверте. Щороку навесні шахраї намагаються «косити бабло» з довірливих українців, які в пошуку легких грошей проходять опитування, та в результаті натрапляють на обман і здирництво. Ми вже повідомляли, під яким соусом цю схему подавали у 2019, 2020 і 2021 роках у матеріалі: Втретє в одну річку: шахраї знову обіцяють українцям гроші за опитування.

Як нас дурять у 2022 році

Все починається традиційно із реклами у Facebook. Сторінка під назвою News of Ukraine із краденим брендуванням ТСН запустила повідомлення про те, що «українці отримають грошову допомогу від країн ЄС». А для отримання виплати, звісно ж, потрібно «пройти просте опитування».

Самого допису на сторінці немає, а це означає, що публікували його через рекламний кабінет. Під дописом – лише один позитивний коментар від користувачки, яка начебто вже отримала кошти. Сторінка News of Ukraine створена не так давно – 30 березня.

Шахраї використовують для привернення уваги прапори України та Євросоюзу і зазначають, що українцям доступна «допомога» в сумі 8900 гривень. Цікаво, що в минулі роки здирники були щедрішими. До прикладу, у 2021 році за проходження «тесту» користувачу соцмережі пропонували 17 500 гривень.

Перейшовши на сайт, людина бачить вже добре знайомий дизайн «самого грандиозного опроса». Після проходження «опитування» нам говорять про величезний виграш. Проте щоб його отримати, вимагають виконати «закрепительный платеж». Зрозуміло, що ніяких грошей після цього людина не отримає, бо це типова шахрайська схема, яка повторюється вже ВЧЕТВЕРТЕ.

Цього разу, щоб заманити людей на сайт, шахраї цинічно зманіпулювали темою грошової допомоги від Євросоюзу. Адже добре знають, що мільйони українців були змушені евакуюватися до Європи і будуть цікавитися зокрема й цією темою.

Російська мова на сайті з «опитуванням» – основна ознака того, з яких боліт до нас примандрував цей бородатий фейк.

До слова, якщо ви біженець з України, спеціально для вас у Держспецзв’язку опублікували добірку Telegram-чатів та сайтів, де можна отримати допомогу. Ознайомитися можна за посиланням: https://t.me/dsszzi_official/2318.

 

Авторка: Світлана Кирилова

Матеріал підготовлено партнером Мережі – ресурсом “Брехунець”

Ще по темі:

//
Exit mobile version