//

Черговий ролик пропаганди про фейкову «перемогу» над українським танком – Без Брехні

Черговий ролик пропаганди про фейкову «перемогу» над українським танком

Кремлівські пропагандисти вже поставили на потік створення відео роликів із «перемогами» на полі бою над українськими Хаймарсами, Леопардами, Бредлі, Абрамсами. Стільки техніки, скільки пропагандисти знищили у своїх відео, напевно немає навіть на складах  Пентагону і Бундесверу разом узятими.

Ми регулярно викриваємо такі вкиди, аби показати до яких технічних хитрощів та маніпуляцій вдаються пропагандисти, аби «намалювати» перемоги, яких не існує. Днями телеграм-сміттярки пропагандистів поширили явно змонтований ролик, про нібито «перемогу» російського дрону над українським танком.

 

Те, що ролик змонтовано одразу стає очевидним з перших секунд відео. Під бадьору російські пісеньку в кадрі глядачу показують ракурс нібито знятий із «борта» дрони. Для правдивості, в кадрі видно навіть ніс із бойовою частиною снаряду, який несе цей дрон.

Проте, якщо уважно придивитися, навіть без застосування технічних способів аналізу, видно що картинка зображення ландшафту та частина снаряду дрону – різної якості. Частина снаряду виглядає дуже якісно – ландшафт відносно не чіткий.

Крім того, ракурс зйомки з дрону не властивий такими апаратам. «Політ» дрону – якщо орієнтуватися на частину снаряду, схожий на проходження рівня у якомусь комп’ютерному шутері.

На відео, нібито дрон робить коло над танком і, прицілившись, направляється для ураження на бронемашину. Проте в самому кінці ми не бачимо характерного рябого екрану, який виникає коли передача сигналу оператору з дрона переривається. Натомість нам показують зйомку вже зовсім з іншого ракурсу і позиції – поле, лісопосадка, вибух вдалині. І таким чином нас хочуть переконати, що підірвано саме той танк, до якого наближався дрон, з якого велась попередня частина зйомки.

Більше того, таким чином нам показують, що знищення танку знімалося ще і другою камерою – не тільки з дрону, а якимось бойовим оператором із іншої лісосмуги. Ну тобто, майже Голлівуд!

Теоретично у бойовій ситуації це можливо. Практично, йти на такі ризики заради можливої картинки ніхто не буде.

Слід зауважити, що саме монтаж відео про чергову перемогу над українським танком чи БМП, що зняті з декількох ракурсів – вже класика жанру російської пропаганди. Більше того, для таких фальсифікацій часто використовуються кадри зняті українськими військовими, де знищується російська техніка. Коли такі відео попадають в мережу, то часто пропагандисти їх крадуть, перемонтовують і потім показують вже як «перемоги» російських військ.

Як підтвердження – буквально днями, ми опублікували викриття де у подібному відео пропагандисти видали знищення російського ж танку Т-90 за підбиття ізраїльського Меркави. http://surl.li/lzkru

 

Матеріал підготовлено фахівцями видання “Брехунець” 

//
Exit mobile version