//

Черговий шахрайський фейк про подарунок від «Укрпошти» на 7000 грн – Без Брехні

Черговий шахрайський фейк про подарунок від «Укрпошти» на 7000 грн

Днями у соцмережах поширили черговий шахрайський фейк. З логом «Укрпошти» поширюють вкид про державну фінансову допомогу. Це вже не перший за останній час фейк, який дискредитує саме «Укрпошту». Фейк містить ознаки фішингу. Далі про його деталі.

 

Актуальність державної фінансової допомоги зараз є актуальною темою для українців, які стали вимушеними переселенцями, чи втратили роботу. Тож привабливий  заголовок викду спонукає читачів перейти за посиланням.

Якщо зайти за посиланням, то далі користувача перводить на сайт, який не має ніякого стосунку до офіційного сайту Укрпошти. На псевдосайті пропонують пройти тест для активації, після якого користувач буцімто матиме змогу отримати грошову допомогу у сумі 7000 гривень. Вам нададуть три спроби знайти пакунок, в якому лежить фальшивий приз.

Свої вимоги шахраї оголошують вже після того, як ви нібито виграли гроші. Це є основною задумкою й людина вже «на гачку» у шахраїв, адже, щоб отримати «СВОЇ» виграні кошти, лишилося тільки поширити повідомлення з розіграшем декільком друзям або в загальнодоступні групи в соцмережі.

На псевдосайті із розіграшем є багато коментарів від вже нібито тих, хто отримав кошти. Проте при ретельному аналізі можна зрозуміти, що пишуть їх з фейкових акаунтів. У коментарях переважно дякують за розіграш та отриманий приз від «Укрпошти».

Ще один гачок – якщо ви поширите фейкове повідомлення про допомогу поміж своїх друзів, шахраї попросять залишити свої особисті дані. Номер телефону, адресу, номер банківської карти та тому подібне нібито для нарахування виграшу. Тобто користувач відкриває таким чином свої дані і зрештою може втрати все.

Тому ще раз попереджаємо про інформаційну гігієну і необхідність користуватися інформацією тільки з відкритих джерел.

 

Матеріал підготовлено фахівцями видання “Брехунець” 

//
Exit mobile version