//

Чи правда що росія наростила виробництво ракет до довоєнного рівня? – Без Брехні

Чи правда що росія наростила виробництво ракет до довоєнного рівня?

Нещодавно стаття з New York Times викликала великий резонанс. Там йшлося про те, що росія наростила виробництво ракет і може виробляти навіть більше, ніж до війни. Що «залишає Україні особливо вразливою цієї зими». Так це чи ні – далі у матеріалі.

 

Українська розвідка це заперечує. Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заперечив, що Росія зараз виробляє більше ракет, аніж робила це до 2022 році.

«Ворог безумовно намагається нарощувати виробництво зброї, в тому числі й ракетних озброєнь, і переводити економіку на військові рейки. Але поточні обсяги виробництва не дозволяють навіть близько повернутись до рівня запасів ракетного озброєння станом до повномасштабного вторгнення, до 24 лютого. І до таких обсягів ще довгий період повернутись не зможуть», — сказав Юсов: http://surl.li/ldqqa

Те саме стверджують і повітряних силах: у Росії станом на осінь 2023 року в рази менше ракет ніж було у 2022 році.

«Треба уточнити, що ракет (в Росії – ред.) менше станом на осінь 2023-го року в рази ніж було станом на 2022 рік. Але виробництво ракет продовжується, вони їх виготовляють, західні комплектувальні там є. І в ракетах, і в «Шахедах»… і західні ЗМІ теж на цьому наголошують, що як би не працювали санкції, все одно Росія продовжує отримувати комплектувальні для ракет»: http://surl.li/ldqqo

Звичайно, не варто применшувати ризики того, як росія обходить санкції та нарощує виробництво. Це дійсно відбувається і дійсно становить для нас загрозу. Проте недооцінювати нашу ситуацію, яка в багато в чому змінилась, теж неправильно.

Наразі ми:

Як заявив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко на пресконференції в Києві, навіть у разі обстрілів критичної інфраструктури в Україні, катастрофічних відключень та блекауту цієї зими уже не буде.

«Ми знаємо, що робити, і реакція буде значно кращою, ніж вона була, коли обстріли тільки починалися, і ми не знали, як реагувати. Зараз набагато краща готовність, набагато краще ми приготували все необхідне. І я певен, що навіть у разі обстрілів не буде катастрофічних відключень, не буде реального блекауту, будуть здебільшого передбачувані відключення», – додав він: http://surl.li/ldqxv

Це не означає, що не варто готуватися до надзвичайних ситуацій та не подумати про план Б. Проте навряд чи підготовка цивільних може охоплювати щось особливе та кардинально відрізнятись від того, що рятувало вас торік.

 

//
Exit mobile version