//

Чиє Щастя? Як так звані представники так званої «ЛНР» під час вже відомого скандалу озвучили брехню щодо приналежності двох міст України – Без Брехні

Чиє Щастя? Як так звані представники так званої «ЛНР» під час вже відомого скандалу озвучили брехню щодо приналежності двох міст України

Представники незаконного угрупування «ЛНР» Владислав Дейнего та Ольга Кобцева 6 серпня перетнули лінію розмежування через міст у Станиці Луганській, після чого декілька хвилин сперечалися з головою Станично-Луганської райдержадміністрації Юрієм Золкіним. Суперечку зняли на камеру журналісти «5 каналу». Свій візит Дейнего аргументував тим, що він і Кобцева знаходяться на своїй, українській землі. До того ж Дейнего вважає, що відповідно до Мінських домовленостей міста Станиця Луганська і Щастя повинні бути підконтрольні так званій «ЛНР». Експерти «Без Б» з’ясували, чи дійсно це так.

 

ТЕЗА ДЕЙНЕГО (угрупування «ЛНР»): «Згідно з Мінськими домовленостями, Станиця і Щастя – наші».

ВЕРДИКТ: НЕПРАВДА

У Меморандуму, підписаному в Мінську 19 вересня 2014 року, є Додаток під назвою «Додаток: лінія дотику сторін з прив’язкою до місцевості», у якому перераховані точні географічні координати населених пунктів, через межі яких повинна проходити лінія дотику.

Нижче публікуємо першу сторінку Додатку:

Якщо подивитися на карту Google maps, можна побачити, що в Луганській області лінія проходить вздовж населених пунктів біля річки Сіверський Донець.

Проте на практиці лінія розмежування проходить посередині річки. В районі моста в Станиці Луганській територія широтою 2 кілометри повинна бути демілітаризованою зоною відповідно до Рамкової згоди Тристоронньої контактної групи про розведення сил та засобів від 20 вересня 2016 року. До речі саме те, що після відведення сил та засобів у Станиці Луганській міст став демілітаризованою зоною, врятувало представників «ЛНР» від арешту українськими спецслужбами. Саме так в СБУ пояснили бездіяльність українських правоохоронців відносно Дейнего та Кобцевої, які є фігурантами відкритих кримінальних проваджень за свою протизаконну діяльність.

Відносно Щастя, подивившись на карту і координати лінії розмежування, можна сказати, що місто повинно бути під контролем української влади, як це і відбувається на практиці.

 

Автор: Аліна Хованська

//
Exit mobile version