//

Дезінфекція з літака та теорія хімтрейлів | Нове життя старого фейку – Без Брехні

Дезінфекція з літака та теорія хімтрейлів | Нове життя старого фейку

У соцмережах і меседжерах поширюється оновлена версія старого фейку про дезінфекцію з гелікоптеру. Між 14 і 20 березня цього року на піку інфодемії, що стала інформаціною проекцією пандемії коронавірусу, цей фейк обійшов більше 60 країн світу – від Перу до Малазії. Ми викривали його у матеріалі ще від 21 березня. Цього разу, до бороди цього фейку причепився ще й конспірологічна теорія – за всім цим розпиленням стоїть «всесвітінй уряд», а з’ясувати, що відбувається конспірологічне розпилення можна з білих примарних смуг у небі. Це не смути від реактивних літаків, а від розпилення хімічних речовин! Отак! То ж, розпаковуємо «оновлений» фейк.

ВЕРДИКТ: ФЕЙК

ПЕРЕВІРКА

Де поширюється фейк, які його головні меседжи?

Одразу слід вказати на те, що цього разу дезінфекцію будуть проводити не з гелікоптера, а з літака. Саме тому акцент уваги на білі смуги у небі.

Другий момент – фейк також має широку географію і у кожній країні є особивості його трактування. Так, наприклад, у Facebook у казахстанському сегменті публікуються повідомлення, які говорять про те, що «найкращий спосіб знищити казахів – це поширити вірус літаком».

В Інстаграм поширюються пости про хімічні траси і розпилення вірусів (зокрема – нового коронавируса) з вертольотів і літаків. В Youtube веклику аудиторію збирають ролики із загальним концептом «Розпилення вірусів з борту пасажирських літаків, зараження грунту і води» (опис змінюється від ролика до ролика). І там мова йде вже і про міста України, Росії, Білорусі та інших країн пострадянського простору.

Головні меседжи, які поширює новий фейк і які розповсюджуються російською мовою, наступні:

«Химтрейлы это химический след в виде аэрозоля появляющийся после распыление химического и биологического оружия самолетами. Кондесационный след от самолета летящего на большой высоте исчезает буквально на глазах и может быть виден недолго. Химические же следы висят в воздухе по несколько часов и расплываются широкие полосы в затем покрывают все небо бледной туманной мглой»…

«Хочется всех предупредить насчет того что эти выходные лучше не выходить на улицу вообще и не открывать окна. Конечно возможно и вся неделя будет не очень не знаю. Вам выбирать следовать этому или нет, но наблюдается, что после обработки вертолетом пары которые в воздухе дают пневманию»…

Цікаво, що у інформаційне поле ці фейки вводять таке поняття як химтрейл, вибудовуючи на його тлі цілу теорію.

Як видається бажане з дійсне

Одразу слід наголосити, що подібна конспірологічна теорія, заснована на необізнаності багатьох людей у досить простих законах фізики і оптики. Конденсаційний (або інверсійний) слід в атмосфері може вести себе по-різному в залежності від висоти і погоди, а самі сліди від різних літаків розташовуються в широкому коридорі до 10 км над землею, що ігнорують прихильники теорії хімтрейлів.
Всупереч конспірологам – такі «сліди у небі» це звичайний конденсаційний слід від літака. На різній висоті він по-різному проявляється і має різний час зникнення. За весь час існування повітряних перельотів населення Землі не зменшується, а незмінно зростає.

Що таке інверсійний слід (ІС) ? Це конденсаційний слід, що залишається після прольоту реактивного літака. ІС утворюються, коли гаряче вологе повітря з реактивного вихлопу змішується з навколишнім повітрям низького тиску і низької температури. Перемішування відбувається безпосередньо за літаком через турбулентність, що створюється двигуном. Якщо відбувається конденсація (перетворення газу в рідину), то інверсійний слід стає видимим. Оскільки температура повітря на цих висотах дуже низька, для конденсації досить невеликої кількості рідини. Вода є нормальним побічним продуктом згоряння в двигунах.

Тривалість існування ІС прямо пропорційна кількості вологи, яка вже знаходиться в атмосфері. У сухій атмосфері ІС тримаються недовго або взагалі не виникають, у вологому – навпаки. Якщо інверсійні сліди зберігаються протягом досить тривалого періоду часу, скажімо, годину або більше, вони можуть поширюватися по небу як хмари. Інверсійні сліди фіксуються протягом всієї історії польотів реактивних літаків.

Звідки ростуть ноги у теорії атмосферних розпилень?

Конспірологічна теорія атмосферних розпилень виникла ув 1990-х, коли активно почали обговорювати можливість впливу на погодні умови за допомогою розпилення певних речовин в стратосфері / іоносфері. Згідно трактування конспірологів, з середини 1990-х років уряд (зазвичай називається уряд США, але іноді заявляється і змову з іншими урядами) використовує літаки цивільної авіації для таємного обприскуванням Землі хімічними агентами з цілою низкою передбачуваних цілей, включаючи зміну погоди, контроль свідомості, випробування хімічного / біологічної зброї, маніпулювання цінами акцій шляхом нанесення шкоди врожаю, і (це як раз те, що ми зараз спостерігаємо) поширення хвороб.

Ще у 2011 році опитування, проведене в США, Канаді та Великобританії, показав, що 16,6% респондентів вірили в теорію хімічних трас. Прихильники теорії змови пропонують різні пояснення.

На думку одних, це спроба контролювати глобальне потепління, в той час як інші посилаються на набагато більш зловісні цілі, такі як контроль населення, психологічні маніпуляції і випробування біозброї. «Теорія» не раз спростована вченими і науковими даними. У зв’язку з поширенням теорії, уряду США довелося захищатися. Інформаційний бюлетень EPA і інших федеральних агентств, таких як Федеральне авіаційне управління і Національне управління океанічних і атмосферних досліджень були опубліковані на сайті Агенції з охорони навколишнього середовища США.

Природно, це мало заспокоїло конспірологів. Підключилися вчені. У дослідженні, проведеному в 2016 році Інститутом науки Карнегі і Каліфорнійським університетом у Ірвіні, було опитано 77 провідних дослідників атмосфери і геохімік. Все, сказали про неможливість секретної великомасштабної програми атмосферного розпилення.

Що за літак у фейковому пості?

Що стосується літака із попереджувальних постів, то це пожежний літак – 747 Global SuperTanker, третій з коли-небудь побудованих і єдиний активний на сьогоднішній день, використовує фюзеляж 747-400 для зберігання порядку 20 000 галонів (приблизно 75 800 літрів) води або антипирена. Такий обсяг рідини, скинутої з висоти в 180 метрів, може допомогти погасити навіть найпотужніший лісова пожежа.

Він використовувався на території Чилі, коли там були потужні лісові пожежі у кінці 2016 і на початку 2017 року. Тодішній президент країни, Мішель Бачелет, заявила, що «це були найгірші пожежі за всю історію Чилі». Вперше аналогічний літак був використаний в Ізраїлі, де допомагав впоратися з лісовими пожежами в листопаді 2016 року, і активно допоміг Чилі: менше ніж за тиждень кількість активних пожеж вдалося скоротити з 70 до 32.

При підготовці фактчеку використані матеріали партнерського ресурсу https://factcheck.kz

//
Exit mobile version