//

Для чого пропаганда поширює ІПСО про нібито наміри окупантів відступити до Мелітополя – Без Брехні

Для чого пропаганда поширює ІПСО про нібито наміри окупантів відступити до Мелітополя

Деінформування про наміри та плани на полі бою – один із інструментів ведення сучасної війни. Російська пропаганда відіграє у цьому одну з ключових ролей у російській системі гібридної війни. Днями, деякі російські пабліки та телеграм-канали поширили публікації, що нібито начальник штабу рф герасімов планує відступ на напрямку Токмака, аби уникнути «катастрофи» та зберегти армії. Чому це з великою вірогідністю – ІПСО окупантів – далі у матеріалі.

 

Російські пабліки та телеграм-канали із посиланням на інсайдерське джерело висловило припущення про намір начальника генштабу російської федерації валерія герасимова провести російські оборонні операції на Півдні України не так, як того очікує ворог. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) у своєму черговому звіті.

Російські інсайдерські джерело пишуть, що Герасимов хоче зберегти російські сили на захист Мелітополя і Бердянська, мабуть, з допомогою захисту Токмака. Джерела в соціальних мережах поширили ці чутки 27 і 28 вересня, після чого російське інсайдерське джерело заявило, що Герасимов також готовий відвести війська з Бахмута та Токмаку і воліє захищати Мелітополь, щоб не дати українським силам наблизити артилерію до Криму. 

Твердження того, що Герасимов має намір відвести російські війська у Мелітополь для посилення там російської оборони, не відповідає його поточним діям. Якщо ці твердження хибні, це може вказувати на те, що в російському інформаційному просторі здійснюються злагоджені зусилля по дискредитації Герасимова.

Або ж це інформаційно-психологічна спецоперація спрямована на те, щоб ввести в оману українське військове керівництво. Інший варіант – підготувати російське суспільство до чергового жесту «доброї волі» – потенційного відступу на півдні. Мовляв, це такий задум, стратегічний план, а не поразка чи «важке рішення» як то було із Херсонщиної осінню 2022 року.

Принаймні, на поточний момент немає підстав вважати, що саме такі дії планують окупанти на півдні. Якраз навпаки – ворог активно підсилює позиції навколо плацдарму, який утворили українські сили на напрямку Мелітополя і Токмака.

Тож можна констатувати, що на поточний момент вкиди про «стратегічний відступ» за для оборони Мелітополя більше схожі на ІПСО.

//
Exit mobile version