//

Директор Департаменту цивільного захисту населення Сумської ОДА зманіпулював фактами щодо резервного фонду – Без Брехні

Директор Департаменту цивільного захисту населення Сумської ОДА зманіпулював фактами щодо резервного фонду

12 лютого 2019 року відбулася підсумкова нарада щодо виконання основних напрямків та завдань цивільного захисту за 2018 рік на території Сумщини. Директор обласного Департаменту цивільного захисту населення Олександр Милаш прокоментував питання резервного фонду.

«Суттєве поповнення матеріального резерву здійснено у містах Шостка, Глухів, Сумському, Середино-Будському, Шосткинському та Ямпільському районах, а у містах Конотоп, Охтирка, Ромни, Білопільському, Великописарівському, Охтирському та Путивльському районах у минулому році придбання матеріальних резервів не відзначалося», – відзначив Олександр Милаш.

За його словами, «згідно нормативних документів, резервний фонд повинен бути не менше 1% загального фонду бюджету. Станом на 12 грудня 2018 року кошти резервного фонду, які можуть бути використані для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у випадку їх виникнення, задовільний лише у місті Конотоп, Глухівському, Лебединському та Охтирському районах. У решті міст та районів обсяг резервного фонду не відповідає вимогам».

 Теза 1: «Резервний фонд повинен бути не менше 1% загального фонду бюджету»

Вердикт: ФАКТОЛОГІЧНА МАНІПУЛЯЦІЯ

Докази і аргументи:

Згідно зі статтею 24 пункт 3 Бюджетного кодексу України резервний фонд бюджету не може перевищувати одного відсотка обсягу видатків загального фонду відповідного бюджету. Тому, залишається питанням, на які саме «нормативні документи» посилається Олександр Милаш у своїй заяві щодо співвідношення резервного фонду до загального фонду бюджету.

 Теза 2: «У решті міст та районів обсяг резервного фонду не відповідає вимогам»

Вердикт: ФАКТОЛОГІЧНА МАНІПУЛЯЦІЯ

Докази і аргументи:

Орієнтуючись на статтю 24 пункт 3 Бюджетного кодексу України маємо можливість проаналізувати фінансову підготовку до надзвичайних ситуацій тих частин Сумської області, які, на думку Олександра Милаша, не відповідають «нормам». Дані наведені на рисунку.

Отже, ситуація з резервним фондом населених пунктів Сумської області не настільки очевидна. Залишається питанням, задля чого саме чиновник закцентував на нібито невідповідності обсягів резервного фонду нормативам.

Автор: Артем Отюський

Ще по темі:

//
Exit mobile version