//

Факти про мобілізацію у росії у річницю оголошення нею так званої «часткової мобілізації» у вересні 2022 року – Без Брехні

Факти про мобілізацію у росії у річницю оголошення нею так званої «часткової мобілізації» у вересні 2022 року

Рівно рік тому керівництво рф оголосило, так звану, «часткову мобілізацію». Цим подіям передувала активна інформаційна компанія, що ніякої мобілізації не буде. Але паралельно кремль готував законодавче та інформаційне підґрунтя. Пропаганда активно розкручувала меседжі про «вітчизняну війну», про «віну за віру, за отєчєство», про «священну війну».

Тож оголошення «часткової мобілізації» хоч і спричинило хвилю втікачів із росії, проте москва виконала завдання з поповнення особового складу.

При тому, навіщо це робиться – конкретно не говорилося. Мовляв, бо тому що вороги обступили. При тому, про втрати армії рф і пропаганда, і очільники кремля або не говорили, або генерували зовсім смішні цифри. Шойгу озвучив цифру у трохи більше 5 000 загиблих військових. Далі у матеріалі про дійсні факти мобілізації у росії, яка насправді не є «частковою».

 

ФАКТ 1. СКІЛЬКИ Ж НАСПРАВДІ МОБІЛІЗУВАЛИ

Як вже зазначалося, кремль заявив, що в ході «часткової мобілізації» до лав армії рф стало 330 000 осіб.

Дані українського ГУР МО говорять про інші цифри. Так в ході відкритої частини мобілізації дійсно мобілізували 350 000 резервістів. Проте, паралельно і після, так би мовити, офіційної мобілізації приходила прихована. Крім того, фактично мобілізація не припинялася, бо щомісяця армія рф поповнювалася 20-30 000 новобранців.

Загалом прихована мобілізація дала росії ще 200 000 солдатів. Тобто, загалом рф за рік від 21 вересня 2022 року поставила під гвинтівку понад 550 000 солдатів. http://surl.li/livcn

Західні розвідки, в тому складі і ЦРУ дають загальну цифру мобілізованих за рік ще більшу – до 700 000. З них – 300 000 дала офіційна мобілізація та ще 400 000 – прихована.

 

ФАКТ 2. МОБІЛІЗОВАНО 527 000

У Російській Федерації офіційно заявляють, що в рамках «часткової» мобілізації призвали 300 тис. осіб. Однак реальна кількість може становити 527 тис. чоловіків.

До такого висновку прийшли журналісти видання «Медіазона» у своєму новому дослідженні. Раніше репортери вивчили кількість заяв до РАГСів на проведення термінового весілля у зв’язку з мобілізацією. Саме цей показник послужив основою для підрахунку загального числа призовників. А зараз журналісти отримали оновлені зведення, які дозволили уточнити попередні дані.

Після початку «часткової « мобілізації 21 вересня 2022 року призовникам дозволили одружуватися в терміновому порядку. Вони могли не чекати місяць після подачі заяви, як це робиться в звичайних умовах, а відразу укладати шлюб. Цим скористалися багато новоспечених окупантів, які довгий час перебували у відносинах з дівчатами, але не оформляли їх офіційно. Причинами стали можливість для дружини отримувати інформацію про чоловіка і компенсація в разі загибелі.

Репортери взяли дані з 50 регіонів, в яких офіційно оформили відносини майже 25 тисяч призовників, а також статистику щодо неодружених чоловіків призовного віку і склали пропорцію. В результаті вони прийшли до висновку, що у згаданих областях мобілізували близько 240 тис. осіб, а по всій Росії — 527 тис. При цьому офіційні цифри були інші — 300 тис. призовників і близько 20 тис. добровольців. http://surl.li/livct

 

ФАКТ 3. СКІЛЬКИ ЩЕ МОЖЕ МОБІЛІЗУВАТИ РОСІЯ

До початку повномасштабного вторгнення в Україну активний ресурс РФ становив близько 400 000 солдатів: сухопутні війська, десантні підрозділи та формування морської піхоти.

За 2022 рік, за даними Генштабу ЗСУ, Росія втратила вбитими 106 720 солдатів. Втрати пораненими зазвичай оцінюються як третина. Тобто загальні втрати ворога можуть становити близько 400 000. Це говорить про те, що армія вторгнення була втрачена ворогом іще в перший рік великої війни. http://surl.li/livem

Проте Росія у 2022-2023 році мобілізувала понад 500 000 росіян, близько 60 000 мешканців окупованої території ОРДЛО та близько 50 000 в’язнів. Фактично чисельність російської армії після осінньої «часткової мобілізації» лише збільшилися. http://surl.li/livec

Згідно з даними лондонського Міжнародного інституту стратегічних досліджень, мобілізаційний ресурс РФ оцінюється в 1,5–2 млн осіб. Це ті, хто мають досвід служби за останні п’ять років (оперативний резерв). http://surl.li/livez

За умови, що втрати ворога будуть на поточному рівні – близько 30 000 убитими на місяць, у 2025 році РФ вичерпає свій оперативний резерв. Загального мобілізаційного резерву росіянам вистачить принаймні до 2032 року.

Також Росія розширює межі призовного віку, аби збільшити кількість призовників, які після закінчення строкової служби стануть поповненням оперативного резерву. Загалом призов у РФ може збільшитися до 400 000 осіб на рік. За таких умов мобілізаційний резерв солдат у РФ практично безмежний.

Тож єдиним реальним обмеженням чисельності армії РФ є навантаження на бюджет, російську економіку та готовність росіян йти на війну.

 

 

//
Exit mobile version