//

Факти про вимоги республіканців до адміністрації президента США Байдена щодо подовження допомоги Україні – Без Брехні

Факти про вимоги республіканців до адміністрації президента США Байдена щодо подовження допомоги Україні

Після призначення спікером Конгресу США республіканця-трампіста Майка Джонсона боротьба за допомогу від США Україні загострилася. Спершу республіканці, яких більшість у Конгресі, наполягали на розгляді окремо допомоги Ізраїлю і Україні, а не в спільному пакеті, як на тому наполягав Білий Дім.

А 31 жовтня група республіканців висунула умови президенту Джо Байдену для продовження підтримки нашої країни. Вони звернулися до Байдена із листом, у якому вимагають обґрунтувати – яким чином допомога Україні відповідає стратегічним інтересам США та описати стратегію перемоги України. Про це далі у матеріалі.

 

Відповідний лист до президента США опублікував конгресмен Майк Гарсія. Його підписали вісім республіканців. У листі підписанти висловлюють думку, що простою стратегією «ми з вами, поки не переможемо» або «ми повинні перемогти» не є стратегією перемоги.

«Як Україна перемагає і скільки часу це займе? Ці оцінки не повинні бути точними, але ми повинні розуміти кінцеву мету та критерії виходу», — пишуть республіканці.

Вони наголошують, що Ізраїль та Україна мають перемогти, і «це зрозуміло». Проте, водночас, «американські платники податків втомилися фінансувати нескінченну тупикову ситуацію в Україні без бачення перемог».

Виходячи з цього, республіканці визначили 12 «розумних і раціональних умов», які необхідно виконати, перш ніж «хоч один долар буде відправлений в Україну».

Умови звучать так:

«Поки ваша адміністрація не виконає цих умов, фінансування України не повинно розглядатися в Конгресі. З цієї причини дуже важливо, щоб ви публічно вимагали, щоб фінансування оборони Ізраїлю розглядалося як окреме. Відмова зробити такий запит призведе до того, що ваші дії ще більше загрожуватимуть Ізраїлю під час одного з найнебезпечніших конфліктів з моменту його заснування», – заявили конгресмени.

Слід нагадати, що США виділили Україні понад $44,5 млрд на допомогу у сфері безпеки від початку правління адміністрації президента США Джо Байдена, зокрема $43,9 млрд із початку повномасштабного вторгнення росії 24 лютого 2022 року. Загальний обсяг допомоги становить понад $66 млрд.

//
Exit mobile version