//

Факти і спростування меседжу путіна, що “Зеленський – не єврей” заявою Єврейської конфедерація України – Без Брехні

Факти і спростування меседжу путіна, що “Зеленський – не єврей” заявою Єврейської конфедерація України

На пленарному засіданні ПМЕФ кремлівський диктатор вкотре у шовністичній манері висловився на адресу Президента України Зеленського з приводу його національності: «У мене з дитинства багато друзів-євреїв. Вони кажуть: «Зеленський – не єврей, це ганьба єврейського народу».

Єврейська конфедерація України відповіла на образливий випад диктатора країни-агресора Володимира Путіна, про що повідомляє сайт Єврейської конфедерації України. http://surl.li/ljtee

 

Володимир Путін, виступаючи на Петербурзькому економічному форумі, посилаючись на своїх «друзів-євреїв», назвав Президента України Володимира Зеленського не євреєм, а ганьбою нації, який потурає неонацизму. І вкотре наголосив на необхідності проведення в Україні так званої «денацифікації».

У зв’язку з цим хочемо заявити:

Перше.

Володимир Зеленський – лідер, який показав приклад мужності своєму народові та всьому світу.

Володимир Зеленський – герой не лише єврейського народу, а й усієї політичної української нації, до якої належать, звісно, і євреї. Ми пишаємось непохитною стійкістю нашого Президента, який захищає демократичні цінності, свободи та миролюбні права України та наших громадян.

Друге.

У сучасній Україні неонацизму немає. Тим паче, на державному рівні. До речі, побутовий антисемітизм, і так один із найнижчих у Європі, після 24 лютого 2022 року в Україні практично не спостерігається.

У своєму недавньому дослідженні Антидифамаційна ліга прямо пов’язала це з авторитетом Володимира Зеленського, який очолив усю націю, у тому числі євреїв, у боротьбі з російською агресією.

Третє.

Про звинувачення українців у злочинах часів Голокосту.

Хочемо нагадати, що Україна є четвертою у світі країною за кількістю Праведників народів світу (люди, які рятували євреїв під час Голокосту) – 2 691 особа, за даними Яд Вашем. За даними ж українських дослідників, українців-Праведників налічується понад 15 тисяч. На їхньому рахунку – сотні тисяч врятованих життів євреїв.

Саме за Президента Володимира Зеленського започатковано День українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни. Він відзначається на державному рівні14 травня.

Іменами українців-Праведників, у тому числі в рамках ініціативи Єврейської конфедерації України «Праведники мого міста», в усіх регіонах України називаються вулиці, майдани, сквери, відкриваються меморіали.

Можна наводити ще багато аргументів, які спростовують наративи російської пропаганди. Але в якості ілюстрації так званої «денацифікації» хочемо показати лише одне фото.

Це Менора у Меморіалі «Дробицький Яр» на околицях Харкова. Тут під час Голокосту нацисти розстріляли близько 20 тисяч в’язнів Харківського гетто. Знімок зроблений одразу після російського обстрілу 26 березня 2022 року.

//
Exit mobile version