//

ФЕЙК-мрія росіян про повернення IKEA та ZARA – Без Брехні

ФЕЙК-мрія росіян про повернення IKEA та ZARA

«Імопртозамєщеніє з кори» щось не працює, тому роспропаганда вже годує своїх глядачів швидким ганебним поверненням світових брендів до росії.


ТЕЗА: Заступник голови Мінпромторгу росії Віктор Євтухов 21 квітня заявив, що шведська компанія IKEA нібито хоче повернутись на їхній ринок і зараз шукає способи, як це можна зробити.

Крім того, російський чиновник додав, що керівництво компанії Inditex, якій належать бренди Zara, Massimo Dutti, Bershka, теж нібито висловило бажання повернутись на російський ринок.

Це відвертий фейк.

На заяву Євтухова одразу відреагувала шведська компанія IKEA, яка у своєму Twitter зазначила, що рішення залишити російський ринок було ухвалено 3 березня 2022 року, і це рішення залишається чинним.

“3 березня “Інтер ІКЕА” та “Інгка Груп” прийняли рішення призупинити діяльність ІКЕА в Росії, і це рішення залишається в силі”, – йдеться у повідомленні IKEA.

Що стосується заяви керуючого Inditex Оскара Гарсіа Масейраса, компанії, яка володіє брендами Zara, Massimo Dutti і Bershka, то він теж не заявляв про те, що вони шукають можливості повернутися на російський ринок.

Оскара Гарсіа Масейрас

Як цитує його іспанське видання ElEspanol , бренди Zara , Massimo Dutti і Bershka, звичайно, хотіли б повернутись на російський ринок, але це відбудеться лише в тому випадку, якщо ситуація нормалізується. “Ми продовжуємо стежити за ситуацією”, – уточнив він на запитання журналістів. У зв’язку з цим він наголосив, що жодних змін щодо прийнятого в березні рішення компанії про припинення діяльності в Росії немає.

Висновок: 

//
Exit mobile version