//

ФЕЙК про “бандерівський” літак повітряних сил Великої Британії – Без Брехні

ФЕЙК про “бандерівський” літак повітряних сил Великої Британії

“Шок” і “термінові новини” з’явились на сайті чергової сміттяркиАле давайте поступово. 26 січня в аеропорту “Львів” приземлився літак Boeing C-17 Globemaster III, який належить Великій Британії. На борту літака нова партія зброї для Збройних сил України (ЗСУ): гранатомети NLAW, обладнання та інше спорядження для української армії. 

Аж тут з’являються новини, що на хвості цього літака британці намалювали червоно-чорний революційний прапор ОУН (р). Хоч і звучить це ну дуже патріотично і неймовірно цікаво, та на жаль (чи на щастя) це фейк.

 

Ви дійсно можете побачити на літаку начебто “червоно-чорні” смуги. Проте, по-перше, жодного стосунку до прапора ОУН (р) це не має. По-друге, вони не червоно-чорні, а червоно-сині. Ці смуги стандартні розпізнавальні знаки повітряних сил Великої Британії. 

Зазвичай вони круглої форми та повторюють мотиви державних прапорів. Ось, як це виглядає у Британії

 

Але також на кілі літака, (вертикальна площина хвостової частини) ви можете побачити не круглий, а прямокутний знак. І якщо придивитись, то чітко видно, що це не червоно-чорні смуги, а саме червоно-сині. Вони дублюють колір круглого значка. Це краще видно на фото з офіційного сайту Королівських повітряних сил. Це можна побачити і на прикладі інших літаків:

ВИСНОВОК

 

Ще по темі:

//
Exit mobile version