//

Фейк про «дезінфекцію з гелікоптера» великих міст «накрив» більше 10 країн! – Без Брехні

Фейк про «дезінфекцію з гелікоптера» великих міст «накрив» більше 10 країн!

16 березня ми спростували фейк, про нібито розпилення з гелікоптерів ліків від коронавірусу над Києвом. Тоді подібне повідомлення активно ширилося мережею, а багато людей отримували його у меседжерах і смс.

Як було вказано в матеріалі, «рятівне повідомлення» не містило жодного конкретного факту: «сьогодні о 23.00» – а коли саме, бо повідомлення надходили громадянам і 15 і 16 березня; гелікоптери якої служби і з якими ліками – ці питання теж були із галузі невідомого.

Проте, цей «інформаційний вірус» накрив не тільки Київ і…Україну.

В період з 15-17 березня аналогічні повідомлення отримували мешканці ще не менше ніж у 9 країнах, здебільшого колишнього пост-радянського регіону – Росії, Білорусі, Молдові, Арменії, Грузії, Абхазії, Казахстані, Таджикистані, Киргизстані.

Наприклад в Росії географія повідомлення сягала від Калінінграду до Тюмені, від Москви до Сочі. В інших країнах, як з’ясовано на поточний момент, гелікоптерно-дизенфекційний вірус «накрив» столиці і великі міста.

Наші співвітчизники, які знаходилися в ці дні в Італії і Іспанії, повідомили, що в цих країнах громадяни теж отримували аналогічні «повідомлення щастя».

 

 

Автор. Олександр Гороховський

NB! Матеріал підготовлений в рамках проєкту з протидії фейкам за темою “COVID-19”, ініційованого керівником проєкту “По той бік новин”

//
Exit mobile version