//

Фейк про ломбард в Тернополі, який приймає біонічні протези – Без Брехні

Фейк про ломбард в Тернополі, який приймає біонічні протези

Росіяни закинули черговий фотофейк: нібито на рекламі ломбарду в Тернополі серед планшетів та годинників намальовано штучну руку з підписом, що приймають біонічні протези. Закинули через маленький дивний канал “Несерйозні новини”, у якого переглядів постів завжди більше ніж кількість підписників. Його регулярно перепощують пропагандисти-важковаговики на кшталт Скабєєвої. Тобто це такий зливний бачок для першовкиду.

Здавалося б протез в ломбарді – відверта маячня, а потрібно все одно довести фейковість. Програма для перевірки зображень відвертого фотомонтажу з накладанням картинки не показала, хіба що шрифт був трішки чіткішим за інші написи. Пошук зображення теж знаходив лише цей самий фейк, або інші ломбарди. За характерними ознаками вдалося встановити, що це один з ломбардів мережі Парус (Парус-Плюс).

На обох їхніх сайтах немає згадки про жодне відділення в Тернополі. Тобто про те, що це фото не з Тернополя уже доведено. На фото видно сніг, а наразі його немає в містах, де є відділення цього ломбарду. Значить фото не свіже.

У всієї мережі однотипний дизайн брендування магазинів. На них намальована однакова добірка речей, які вони приймають: телефон, дриль, годинник, каблучка, діаманти, комп’ютер. На фейковому фото біонічна рука вставлена на місце дриля.

Ми знайшли відділення з фото (воно в Києві) Там все той же дриль замість руки. На всіх інших фото цього ломбарду, починаючи з семирічної давнини брендування не мінялося. Найсвіжіше фото цього ломбарду було зроблено два місяці тому. Руки на ньому немає.

Нарешті на оригіналі фото дворічної давнини, з якої і зробили фейк – жодного протезу.

Та все ж ми зв’язалися з ломбардом, де нам підтвердили, що фото з протезом – фотошоп і російська провокація.  Брендування не змінювалося, протез ніхто не клеїв. “Такого не було і бути не може”, – повідомив нам представник ломбарду.

Матеріал підготовлено фахівцями проекту “Брехунець”
//
Exit mobile version