//

Фейк про “перший” за вісім років автобус з Криму до Херсона – Без Брехні

Фейк про “перший” за вісім років автобус з Криму до Херсона

Пропагандисти окупантів відзвітували про “запуск” автобусного сполучення між Херсоном та Сімферополем “вперше за останні 8 років”. Про цю подію “загальноросійського” значення показали відеосюжети не лише місцеві кримські канали, а й ТАСС, РИА Новости та РашаТудей. Причому їхні репортери чатували на автобуси і в Сімферополі, і в Херсоні. А проводжав автобус цілий тво “міністра транспорту” Криму. 

 

Весь цей показовий спектакль виявився фейком. 

На відео, які демонструють пропагандисти, з автостанції Сімферополя виїздить російський автобус з російським номером 720 з написом “Сімферополь-Херсон”, а прибуває до Херсону вже інший український автобус з українським номером 1003 з написом “Херсон-Сімферополь”. Навіть на табличці російського автобуса зазначено, що він їде до Армянська з припискою (кордон). https://bit.ly/3nu2S9J

Пасажирка автобуса в Сімферополі фейкарям заявляє, що вона постійно їздить цим рейсом (який нібито сьогодні вперше). 

А інший пасажир підтверджує, що їздить з Москви до Херсону. Цей же чоловік з характерною сивою бородою в іншому відео вже з Херсону підтверджує, що їх перевірили (на адмінкордоні з Кримом) і провели до автобуса на Херсон. https://bit.ly/3adFF8t

Та й навіть самі пропагандисти підтверджують, що “на кордоні пасажири пересядуть на автобус місцевого перевізника, який довезе їх до Херсона і навпаки”.  Такий самий маршрут підтвердили і з Херсона.

Тобто, схема перевезень лишилась та сама, як вона й працювала до повномасштабного вторгнення росії до України. 

Окремої уваги заслуговує кількість пасажирів у цих автобусах. Навіть для картинки людей не назбиралося повні автобуси, хоча “представники” окупантів запевнили: квитки на перший рейс розкупили. На всіх відео ми нарахували не більше 6 пасажирів:  

Наголошуємо також: попри анонсовані подорожі з Херсона до Криму, дорогою до Криму, в самому Криму та на території росії (після перетину керченського мосту) знаходиться чимало блокпостів росіян, де росіяни перевіряють кожного і кожну в незалежності від віку, статі та інших особливостей. Також маємо повідомлення про принизливі обшуки та навіть фільтраційні табори, де люди знаходяться на допитах від кількох годин до кількох днів. Будьте обережні, обираючи такий шлях та ухвалюйте зважене рішення. 

Матеріал підготовлено в рамках співпраці нашої Мережі колегами з Кавун.City

 

//
Exit mobile version