//

Фейк про те, як президент Зеленський винен в тому, що «вчителька року» виїхала працювати за кордон ще за президентства Порошенко – Без Брехні

Фейк про те, як президент Зеленський винен в тому, що «вчителька року» виїхала працювати за кордон ще за президентства Порошенко

Витягати з рукава «нафталінові» теми, щоб на їх підґрунті поширювати фейки – фейкмейкерський атрибут сьогодення.  Цього  разу у мережі Twitter з 14 травня 2020-го, активно поширювався і обговорювався користувачами,  типовий «зрадницький» пост, про чергове «здобуття» президента Володимира Зеленського – «Вчитель року виїхала за кордон працювати доглядальницею». Десь ми вже це чули… 

ВЕРДИКТ: ФЕЙК  

СПРОСТУВАННЯ

Якщо задати у пошуку «Вчитель року виїхала з України в Лондон працювати доглядальницею», то, як не диво, пошуковик видає безліч публікацій із подібними заголовками, але – всі вони датовані 2017-им роком.

Мова йде про вчительку англійської мови Віолетту Македон, яка отримала звання «Вчитель року -2016».  Світлини із нагородження Віолетти можна знайти на сайті Міносвіти, де її вітає на той момент президент України Петро Порошенко.

У 2017 році Віолетта Македон дійсно виїхала до Лондона. Про цю подію писали чи не всі топ-медіа країни (про це можна зрозуміти із скріншоту і назв ресурсів, що містили публікацію). На той момент її прийняла тамтешня сім’я, що має фотобізнес. Так, пані Віолету прийняли, як то кажуть, у хату за домовленістю, що вона буде доглядати за літнім дідусем. Проте, ще у 2017 році «вчителька року» говорила, що це тільки перший крок на британській землі – в майбутньому вона планує реалізувати себе там саме  в професійному напрямку.  

Віолетта на своїй сторінці у Фейсбук писала, що журналісти чимало додумали до її історії, а в інтерв’ю  програмі «ТСН» розповіла, що виїхала за кордон не через злидні.

Тож, враховуючи що Володимир Зеленський переміг  на вибори, як це вказано на сайті ЦВК, 21 квітня 2019 року, а його інавгурація відбулася 20 травня 2019 року, то до подій 2017 року він немає ніякого відношення – вчителька року виїхала за кордон з часів президентства Петра Порошенко.

 

Автор. Світлана Величко

//
Exit mobile version