//

ФЕЙК про те, що американський танк Abrams випробовують в Україні в умовах зими – Без Брехні

ФЕЙК про те, що американський танк Abrams випробовують в Україні в умовах зими

Російська пропаганда у своїх фейках вже напевно місяців 10 воює в Україні з НАТО на чолі із США. З того самого моменту, як західні країни оголосили про всебічну військову і економічну підтримку нашої держави у війні проти агресора у вигляді болотної недофедерації.

Цього разу привид НАТО в Україні явився пропагандистам у вигляді відео з американським танком Abrams, який їде по засніженій дорозі, а потім не дуже вжало намагається заїхати на льодяну гірку. Пропагандисти констатують, що так проходять випробування танку в умовах зими і… в Україні. Ще й потішаються, що бойова машина не змогла здолати гірку. Це фейк – деталі його у матеріалі.

Першоджерелом фейкового відео є активний телеграм канал російської пропаганди «Readovka» (інші дрібні ерефські ресурси поширили вкид у форматі копірайту).

«Readovka» повідомляє (далі дослівно, мовою оригіналу): «Abrams буксует — в сети появились кадры тест-драйва хваленого танка в условиях зимы. В сети появились кадры испытания американского танка «Абрамс» в условиях, сильно напоминающих русскую зиму. На видео видно, как американский танк пытается забраться на обледеневшую горку и с позором проваливает это испытание. Где и когда снято видео скатывающегося Абрамса доподлинно неизвестно — не исключено, что кадры снимались в одной из стран Восточной Европы, в том числе и на Украине».

Логіку ви зрозуміли – мовляв, звідки відео ми на знаємо, але думаємо і дуже-дуже впевнено думаємо, що у Східній Європі і в тому складі в Україні. За такою ж хибною логікою можна дуже і дуже впевнено вважати, що це Abrams катаються по Північному полюсу, який кляті янки хочуть захопити.

Проте якби, пропагандисти мали бажання, то могли б дуже легко з’ясувати коли і де був знятий ролик.

Насправді, відео понад 6 років – воно було знято у лютому 2016 року.  Ролик так і називається: «Екіпажі танків M1A1 морської піхоти США працюють з норвезьким батальйоном Telemark над технікою водіння гусеничних машин у зимових умовах по засніженій/крижаній трасі». Подія відбувалася під час відповідних навчань у Норвегії. http://surl.li/enbvj.

Батальйон Telemark  основне механізоване формування армії Норвегії, яке входить до складу Сил швидкого реагування НАТО. Про що можна дізнатися на офіційному сайті батальйону. http://surl.li/enbvv

Але у січні 2022 року у Youtube, Тik-Tok та Twitter поширився і став вірусним фрагмент оригінального відео і саме з уривком, де Abrams  здирається і не дуже вдало на гірку. http://surl.li/enbsh

Саме цей шматок і використали ерефські пропагандисти, або потішитися з американських бойових машин. Проте, у США хоч танки є, тож кремлівським інформаційним посіпакам є з чого тішитися. Бо у самій ерефії втрати танків у війні в Україні такі, що скоро ні з чого буде тішитися – за даними Генштабу і Міноборони України станом на 22 січня 2023 року рф втратила вже 3145 танків http://surl.li/ecuhq

На поточний момент США не постачають танки Abrams в Україну.  «Це дуже складна тема. Цей танк (Abrams, — ред.) потребує авіаційного палива, в той самий час, як Leopard чи Challenger мають інший двигун — їм потрібно дизпаливо, яке легше отримати. Питання утримання та висока ціна його обслуговування. Немає сенсу передавати українцям його на цей момент», — про таке заявила на брифінгу заявила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх. http://surl.li/enbzr

 

 

 

 

Ще по темі:

//
Exit mobile version