//

Фейк про те, що Латвія залишиться без захисту, бо віддала Стінгери Україні – Без Брехні

Фейк про те, що Латвія залишиться без захисту, бо віддала Стінгери Україні

Латвія відреагувала на прохання України та вирішила надати всі свої зенітні комплекси Stinger країні, яка бореться з російським вторгненням, повідомила міністр оборони Латвії Інара Мурніеце під час зустрічі Контактної групи з питань оборони України в Рамштайні, Німеччина.

Міністр додала, що Латвія прагнутиме якнайшвидше надати зброю, оскільки техніка, яка використовується на фронті, не лише допоможе Україні відновити свободу, але й захистить безпеку Латвії.

Російські пропагандисти прочитали лише першу частину заяви пані міністр, тому зробили маніпулятивний висновок, що тепер Латвія залишиться без переносних  зенитно-ракетних систем. 

 

Але Інара Мурніеце натомість наголосила, що Латвія не залишиться беззахисною, оскільки латвійські солдати мають у своєму розпорядженні сучасні шведські реактивні системи RBS-70. 

Дослівно міністерка оборони Латвії Інара Мурніеце заявила наступне:

“Латвія відреагувала на прохання України та вирішила надати всі свої зенітні комплекси Stinger країні, яка бореться з російським вторгненням, повідомила міністр оборони Латвії Інара Мурніеце під час зустрічі Контактної групи з питань оборони України в Рамштайні, Німеччина.”

Міністр додав, що Латвія прагнутиме якнайшвидше надати зброю, оскільки техніка, яка використовується на фронті, не лише допоможе Україні відновити свободу, але й захистить безпеку Латвії.

Інара Мурніеце підкреслила, що Латвія не залишиться беззахисною, оскільки латвійські солдати мають у своєму розпорядженні сучасні шведські реактивні системи RBS-70.

До кінця 2023 року Латвія має намір навчити близько 3 тисяч українських військових, що удвічі перевищує минулорічну кількість.

Уряд Латвії регулярно надає військову допомогу Україні. Перша партія систем Stinger була відправлена ​​до Києва в лютому 2022 року, безпосередньо перед вторгненням Росії. У наступні місяці Латвія відправила в Україну кілька гелікоптерів, безпілотники, протитанкову зброю та боєприпаси.

«Ми аналізували, як найефективніше підтримати Україну. Ми говорили про системи протиповітряної оборони, які сьогодні є найбільшим викликом для України, і хочу сказати, що Польща також підтримує Україну в цьому аспекті», – додав міністр.

 

Матеріал підготовлено фахівцями видання “Інтент”

//
Exit mobile version