//

ФЕЙК про те, що Міністр оборони України Резніков погрожував росіянам знищенням «секретною зброєю» – Без Брехні

ФЕЙК про те, що Міністр оборони України Резніков погрожував росіянам знищенням «секретною зброєю»

Російська пропаганда у своїх вкидах поширює лякалки не тільки на українців, але і на свою аудиторію недофедерації. Це робиться з метою укорінення наративу, який  зараз активно вживлює кремль, що росія в облозі ворогів, що всі її хочуть знищити, що Україна – це «ударна рука Заходу».

Тому не дивно, що днями у пропагандистських телеграм-каналах поширився вкид з начебто погрозами українського Міністра оборони Рєзнікова у бік росіян знищенням «секретною зброєю». Далі про деталі – у матеріалі.

 

У повідомленні фігурує зображення Міністра та відповідний текст (далі мовою оригіналу): «Адекватные Россияне, я обращаюсь к вам: если вы хотите сберечь себя в свою семью – немедленно уезжайте из России! Сегодня из США прибыла партия секретного оружия, использовав которое, кремль падет за несколько часов. Господин Зеленский приказал начать наступление уже ** января…»

Це відвертий фейк. Бо, по-перше, Міністр оборони Олексій Резніков ніколи не робив такої заяви. А судячи з ілюстрації, яку підібрали пропагандисти, то на такий вкид їх напевно надихнуло реальне звернення Міністра до громадян росії, яке він зробив 31 грудня 2022 року. Саме з того виступу використане  зображення Резнікова. http://surl.li/eneik

У тому виступі Міністр попереджав росіян не про зброю, яка прийшла із Заходу, а про небезпеку, що очікує їх від кремлівської влади. Загроза приховувалася у новій хвилі мобілізації, яку за даними української та західної розвідки московська верхівка планує оголосити. За тими даними, що були відомі, мобілізація могла бути оголошена вже 5-10 січня. Саме про це попереджав український Міністр оборони.

Другий момент, що вказує на фейковійсть повідомлення – граматичні помилки у тексті. Росіяни – написані з великої літери, кремль – з маленької. Також пропагандистів видає стиль та віддзеркалення російських реалій. «Господин Зеленский приказал…» – Зеленський хоч і є відповідно Конституції Верховним Головнокомандувачем, проте накази для наступу чи інших операцій віддає Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. На відміну від ерефії, де бункерний диктатор, чи не сам вказує військовим що і як робити.

Із цієї категорії і загроза «секретною зброєю» – саме кремлівські очільники із завидною регулярністю погрожують Україні і Світу не зовсім секретною, але від того, не менш загрозливою ядерною зброєю. Так, ця зброя може накоїти багато біди «за считанные часы».

Третій момент – це залякування російської аудиторії. Офіційні представник нашої держави в офіційних зверненнях і виступах не погрожували ні росії, ні, тим більше – громадянам цієї країни. Єдине про що керівництво України говорить на всіх публічних майданчиках, в тому складі і міжнародних – це про неминуче, в межах міжнародного права, покарання у військових злочинах, які росія і її війська вчинили в Україні.

 

ВИСНОВОК

Матеріал підготовлено партнерами Мережі проектом GWARA MEDIA

 

Ще по темі:

//
Exit mobile version