//

Фейк про те, що окуповану Василівку Запорізької області ЗСУ обстріляла німецькою хімічною зброєю – Без Брехні

Фейк про те, що окуповану Василівку Запорізької області ЗСУ обстріляла німецькою хімічною зброєю

Алярм, хімічна тривога! Принаймні, так стверджують росіяни, які кажуть, що українці буцімто обстріляли тимчасово окуповане місто в Запорізькій області німецькою хімічною зброєю 2022-го року випуску. Далі у матеріалі про те, чому це фейк і як спалилися пропагандисти.

 

На початку березня в одному з російських Телеграм-каналів, який росіяни створили для інформування населення, опублікували допис про страшну знахідку! Далі цитуємо:

“Страшная находка производства Германии 2022 года выпуска находилась в черте города и была передана саперам отряда “Крым” для безопасной ликвидации боеприпаса. На снаряде был установлен механический таймер. При обнаружении боеприпаса до взрыва путём самоликвидации оставалось три часа”. http://surl.li/fizua

Окупанти додали фотографії яскраво-червоного буцімто хімічного снаряда. Втім, на зображеннях немає жодного маркування, яке б підтверджувало слова росіян. А завдяки опублікованим фото нам вдалося встановити, що російські військові за “страшний німецький снаряд 22-го року випуску” видають 220-мм реактивний снаряд 9М27С від РСЗВ “Ураган” – так званий “Абрикос” із запальною головною частиною 9Н128С.

Окрім цього, окупанти опублікували відео з місця ліквідації “хімічного снаряда”. На відео вони знову стверджують, що він зроблений у 22-му році в Німеччині і що “вся маркіровка прісутствуєт”. Втім, знову ж таки, маркування на камеру не демонструють http://surl.li/fjaeu.

Вояки точно не з боягузливих, адже знаходяться поруч із “хімзброєю” без елементарних засобів захисту, а знищують снаряд шляхом підриву просто на дорозі. Відзначимо, що “Організація із заборони хімічної зброї” вказує на те, що були розроблені технології знищення хімічної зброї, в тому числі – артилерійських снарядів http://surl.li/fjamj

Технології діляться на дві групи:

– високотемпературні (піроліз, спалювання та знищення у вибухових камерах, обладнаних системою очищення газів);

– низькотемпературні (використання нейтралізуючих речовин і гідроліз з подальшою обробкою побічних продуктів, наприклад стічних вод, реакційної маси і так далі).

Як бачимо, підрив обабіч дороги не входить в цей список методів ліквідації хімічної зброї.

ВИСНОВОК

 

Матеріал пілготовлено ресурсом “Запорізький центр розслідувант” в рамкх ініціативи Мережа з протидії дезінформації

Ще по темі:

//
Exit mobile version