//

ФЕЙК про те, що треба терміново знімати готівку – Без Брехні

ФЕЙК про те, що треба терміново знімати готівку

У соціальних мережах та месенджерах поширюється інформація, що нібито гроші з платіжних карток вкрай треба було зняти готівкою 12 березня. Адже 12 березня працювала система електронних платежів Національного банку (СЕП). А у наступні дні цього вже не можна буде зробити.

Насправді СЕП працює щодня – 23 години та сім днів на тиждень.

Робочий день у СЕП впливає лише на дату відображення здійснених операцій у балансі банків. А операції з платіжними картками, такі як зняття готівки чи безготівкова оплата товарів чи послуг, не обробляються в СЕП, вони здійснюються через окремі платіжні системи (Mastercard, Visa, ПРОСТІР тощо).
Крім того, згадайте, чи були у вас проблеми з платіжними карками під час вихідних або пізно увечері, коли банки вже не працювали?

Звичайно, що ні, адже навіть у вихідні й уночі платіжні системи Mastercard, Visa, ПРОСТІР, а відповідно й банкомати і термінали працюють, незалежно від робочого часу банків.

Сьогодні вже 13 березня, відповідно ви можете переконатися, що ваші гроші цілі й неушкоджені, а банкомати й термінали працюють, як завжди.

Тому ще раз просимо вас зберігати спокій та не вірити фейкам.

Довіряйте лише офіційним джерелам інформації.
І пам’ятайте, що ворог – підступний та брехливий.
А безготівкові розрахунки платіжними картками є одним із найбезпечніших і надійних способів оплати в нинішніх умовах.

//
Exit mobile version