//

Фейк про відключення газу Україною для окупованих міст Запоріжжя – Без Брехні

Фейк про відключення газу Україною для окупованих міст Запоріжжя

Ми вже давно спостерігаємо як Мелітополь затягують в повістку важливих новин Росії. Будь-які найабсурдніші дріб’язкові заяви місцевих посіпак окупантів подаються, як рівноцінні важливим світовим новинам рівня засідання ООН чи чергових санкцій.  

Отже, 9 липня рашатудей процитувала такого собі ЄБаліцкого, місцевого князька Меліополя і нардепа 2012-19 років, а наразі –  самозваного керівника якоїсь “військово-цивільної адміністрації регіону”. Причому процитувала бездумно, адже якби вчиталися, то там не все так однозначно.  

Балицький звинуватив Україну в тому, що вона відключила Запоріжжя від газопостачання. Запоріжжя мається на увазі область, але пропагандисти навмисне використовують назву міста, щоб ввести в оману неуважних читачів. Уважні читачі, до речі, прийшли і вказали РТ, що в Запоріжжі все з газом гаразд, як і з світлом, продуктами та всіма іншими атрибутами нормального українського життя. 

Газопостачання ДЕЯКИХ районів області ніхто не відключав: магістральний газогін діаметром 400 мм було перебито росіянами на окупованій території в селі Мирне ще 29 червня. 

 “В найближчі дні в результаті зазначеного пошкодження залишаться без газу міста Мелітополь, Енергодар, Василівка, Дніпрорудне та інші населені пункти Василівського та Мелітопольського” районів.  

3 липня Голова Запорізької ОДА пан Олександр Старух зазначив, що росіяни не допускають ремонтні бригади.

7 липня  директор департаменту ЖКГ та будівництва ЗОВА Віталій Литвиненко підтвердив: 

“В наслідок бойових дій без газопостачання зараз перебувають 110 населених пунктів області, це 86 тисяч абонентів. Через те що окупанти не дають лагодити газогін,  висока вірогідність, що без газу перебуватимуть також міста Дніпрорудне, Василівка, Мелітополь та інші населені пункти Василівського та Мелітопольського районів”. 

Брехня Балицького цікава ще й наступним: він закидає, що “київський режим” не нуждається в  Запорізькі області, ми йому не потрібні: ні люди, ані область. Це їх методи, якими вони діяли і в Криму”. 

Тобто він заявляє, що область та люди – все ще Україна. Це дуже непослідовно, адже ще п’ять днів тому цілий ТАСС цитував слова Балицького, який “не бачить можливих шляхів повернення регіону до складу України”. Дивна логіка – ви не Україна, але газ давайте.  

Та насправді тут газ лише привід, щоб росія почала “рятувати” окуповані території Запоріжжя і прокладати свій газогін. Балицький уже й звернувся до росії з таким проханням. Минулого разу під таким же приводом завели інтернет з Криму, попередньо пошкодивши мережі Укртелекому та інших провайдерів. 

Так само брехливим є і аргумент з Кримом, з яким діяли такими ж методами. Україна припинила електро- та водопостачання Криму ПІСЛЯ захоплення його росією, а не це стало причиною захоплення. 

Заяви Балицького та його посіпаки Рогова ні чим не відрізняються від заяв неповносправного Стремоусова з Херсона, котрий ледь не щодня оголошує референдум про приєднання до росії, а на росії це змушений це спростовувати вже навіть цілий пєсков. 

Маріонетки Кремля будуть нести будь-яку маячню та нісенітниці, щоб показати яке нестерпне життя створює Україна тимчасово окупованим територіям, хоча саме до окупації там жилося гарно. 

  

 

//
Exit mobile version