//

Фейк про вигаданий наказ про «розквартирування» бригади ТрО у квартирах херсонців – Без Брехні

Фейк про вигаданий наказ про «розквартирування» бригади ТрО у квартирах херсонців

Російська пропаганда вдалася до чергової фальсифікації документів у свої спробах дискредитувати Збройні сили України. Цього раз у інформаційний простір був вкинутий фейковий наказ командира бригади 124-ї окремої бригади територіальної оборони про так зване розквартирування у Херсоні у квартирах, які нібито виїхали до рф. Чому це фейк – далі у матеріалі.

 

Пропагандисти зробили спробу створити «справжній документ». Проте і цього разу фейкоробів підведи деталі, які дають змогу чітко зафіксувати, що перед нами фальсифікований документ.

Так, для підробки «наказу» від комбата було використано нібито бланк Міністерства оборони України. Була спроба навіть по формату документу добитися правдивості. Але…

Якщо переглянути зразки наказів Міноборони, то стає очевидним, що у вкинутому документі відсутня, так звана, шапка – в ній стисло описується мета наказу – для чого він створюється. Ця шапка логічно слідує за словом «Наказ». Як правило, вона пишеться так (приклад): «Про затвердження порядку зарахування, відрахування та переведення осіб до військових…» http://surl.li/fvkxm

У поширеному документів нібито від комбата 124-ї бригади така шапка-обґрунтування відсутня.

Друга активна помилка – написання абревіатур у скороченій назві бригад, номера яких присутні у «документі». При скороченому позначенні бригад ТрО використовується абревіатура – ОбрТрО. Тобто – окрема бригада територіальної оборони. У написанні 124-ї бригади фейкороби вже на початку «наказу» спромоглися помилитися – написали літеру «О» маленькою.  А далі по тексту і у переліку інших бригад – повна каша:

Щодо змісту «наказу» то деякі його пункти суперечать порядку забезпечення харчуванням військовослужбовців. Так, пункт 3 говорить, що після розквартирування військовослужбовці будуть харчуватися за свій рахунок. Це входить в категоричний розріз із системою централізованого забезпечення військових.

Так відповідно до Наказу «про затвердження Порядку застосування Каталогу продуктів харчування під час організації харчування особового складу Збройних Сил України» військовослужбовці знімаються із харчового забезпечення частини у разі їх звільнення (або загибелі). Другий варіант – у разі їх вибуття (поранення, відрядження тощо). Але при цьому ордер на харчування передається на нове місце знаходження військового.

Наказом передбачена і грошова компенсація за харчування (у межах вартості продуктів відповідно наказу). Але немає норм, про харчування військовослужбовців за свій рахунок. http://surl.li/fvhgc. Також елементом фальсифікації є те, що не вказується термін, на який військові переходять на харчування самостійно. Тож цей пункт – відверта брехня.

Ще один пункт, від якого аж тхне пропагандою – що військові будуть заселяти саме у квартири тих херсонців, що виїхали у рф.

По-перше, фейкороби одразу формують опосередкований меседж, що херсонці (з натяком, що їх чимало) поїхали до ерефії, бо там «краще», подалі від «київського режиму». Можливо якісь поодинокі колаборанти і втекли до недофедерації після звільнення Херсону. Проте факти про подібне масове явище – відсутні.

По-друге, таке формулювання направлене на дискредитації і Збройних сил України, і влади, мовляв, якщо людина виїхала до рф, то в неї відберуть (захоплять) її власність.

По-третє, таким пунктом «наказу» пропагандисти фіксують вже «бородатий» наратив, що українські військові переховуються у житлових кварталах, влаштовують там вогневі точки, склади, казарми. Тобто у такий спосіб прикриваються цивільними, що не відповідає дійсності.

ВИСНОВОК

Узагальнюючи аналіз, можемо констатувати, що «наказ» – фальсифікація. Російські фейкороби у намаганнях створити той чи інший правдоподібний документ, щоразу роблять одні й ті ж помилки. І слава Богу…

 

Матеріал підготовлено ресурсом “Кавун.Сyti в рамках ініціативи Мережа проектів з протидії дезінформації

Ще по темі:

//
Exit mobile version