//

Фейк пропаганди з обкладинкою німецького журналу Тітаnіс із карикатурою наругою над Україною – Без Брехні

Фейк пропаганди з обкладинкою німецького журналу Тітаnіс із карикатурою наругою над Україною

Як для росії, так і для її пропаганди у війні проти України немає ніяких людських меж та етичних кордонів. Аби дискредитувати все, що пов’язано з Україною пропагандисти не цураються ніяких прийомів та методів. Так днями російські пабліки та телеграм-канали поширили чергову фейкову обкладинку західного видання з карикатурою-наругою над Україною за її Збройними силами. Про деталі вкиду – далі у матеріалі.

 

Російські пропагандистські ресурси поширили допис із нібито обкладинкою німецького видання Тітаnіс. На обкладинці карикатура. Вона зображає нібито різдв’яний інтер’єр кімнати з каміном. Але на каміні замість шкарпеток, у які за традицією кладуть подарунки, зображені відірвані кінцівки у солдатських черевиках із українськими прапорцями.

Допис до зображення говорить наступне (далі мовою оригіналу): «С первого взгляда милая рождественская атмосфера, но… над камином вместо носков для подарков оторванные ноги солдат ВСУ. Чем дольше смотришь, тем более жуткой эта обложка становится. Так выглядит рождественский выпуск немецкого журнала Titanic – «Празднуем Рождество вместе с Украиной.  Западные СМИ в унисон насмехаются, и язвят Зеленскому».

Такою обкладинкою-наругою пропагандисти візуалізували вже засмикані наративи про «війну до останнього українця», що «війна в Україні вигідна Заходу», що «захід руками України намагається нанести росії стратегічну поразку» і т. ін.

Щодо реальності самої обкладинки, то це повна вигадка і фальсифікація пропагандистів. Такої обкладинки видання Тітаnіс у грудні та у будь-які попередні місяця не публікувало. Відсутня така обкладинка і в анонсованому номері на січень – це можна з’ясувати на сайті видання у архіві номерів. http://surl.li/oonmv

У грудні Тітаnіс випустило номер 12 грудня із наступною темою: «Das ist mir zuviel! Wie wir lernen, mit schlimmen Nachrichten besser umzugehen (12/2023)» – що в перекладі – «Це для мене забагато! Як ми навчаємося краще реагувати на погані новини (12/2023)» http://surl.li/oonno

Тож в чергове констатуємо пропагандистську фальсифікацію обкладинки західного видання – прийом, який вже став «традиційним» для кремлівських інформаційних злочинців.

 

Матеріал підготовлено фахівцями проекту «Брехунець» в рамках ініціативи Мережа проектів з протидії дезінформації 

//
Exit mobile version