//

ФЕЙК-ПРОВОКАЦІЯ про дівчину з Рівненщні, яка начебто «кликала «руській мір» – Без Брехні

ФЕЙК-ПРОВОКАЦІЯ про дівчину з Рівненщні, яка начебто «кликала «руській мір»

Днями мережу Facebook на Рівненщині «підірвала» новина про те, що дівчина Ірина з невеличкого села на Сарненщині начебто кликала у Рівне російську армію. Однак сама Ірина одразу спростувала цей «вкид», зазначивши, що її особисті дані вкрали. Як все було насправді – пояснюємо.

 

Від імені дівчини з Рівненщини написали коментар у соцмережі, де йшлося про те, що вона начебто бажає смерті кожному, хто причетний до Служби безпеки України. Також був заклик вбивати українських військових та тероборонівців. А фоном ішла інформація про те, що батько дівчини служить в Збройних силах України. Дивний акцент, чи не так?

Не добираючи слів, користувачі соцмережі почали активно репостити цю інформацію на свої сторінки та «рознесли» по спільнотах. Разом зі скріншотом повідомлення, де дівчина «зневажає все українське та кличе до Рівного путінську армію», люди поширювали й начебто особистий номер Ірини та її фото, де добре видно обличчя.

Згодом сама ж дівчина повідомила у своєму профілі в Instagram, що нічого подібного вона не писала. Мовляв, хтось вкрав її персональні дані та від її імені написав провокативний пост.

Наші журналісти поцікавилися у правоохоронних органах, як було насправді: дівчина кликала до Рівного «рускій мір», чи все ж її профіль справді скопіювали, або зламали.

Поліцейські встановили, що на сторінці вказані анкетні дані нібито 16-річної жительки Сарненського району. Дівчина пояснила, що у месенджері «Телеграм» приєдналася до проросійського каналу, де почала публічно критикувати дії російської армії.

Після цього один із підписників каналу заблокував її профіль. Крім того, використовуючи  дані неповнолітньої, створив нові сторінки у різних месенджерах та почав нібито від її імені висловлюватися на підтримку російської агресії.

Кіберполіцейські спільно із співробітниками УСБУ з дозволу та присутності батьків дівчини за допомогою технічних засобів перевірили вказану інформацію, зокрема й мобільний телефон та ноутбук. Інформація про  підтримку 16-річною жителькою Сарненського району російської агресії не підтвердилася, усі фейкові сторінки поліцейські заблокували.

ВИСНОВОК

Ще по темі:

//
Exit mobile version