//

ФЕЙК РАШИСТІВ ПРО ТЕ, ЩО СБУ ГОТУЄ «ХІМІЧНУ» ПРОВОКАЦІЮ НА ЗАВОДІ, ЯКОГО НЕ ІСНУЄ – Без Брехні

ФЕЙК РАШИСТІВ ПРО ТЕ, ЩО СБУ ГОТУЄ «ХІМІЧНУ» ПРОВОКАЦІЮ НА ЗАВОДІ, ЯКОГО НЕ ІСНУЄ

Генератор випадкових тез, а по сумісництву представник так звоного міноборони, так званої росії генерал-майор Ігор Конашенков на черговому брифінгу 8 квітня, згенерував черговий фейк. А саме – оприлюднив заяву, про те, що нібито Служба безпеки України готує «хімічний» теракт. Далі пряма мова: «За підтвердженою інформацією, у місті Первомайський Харківської області українськими спецслужбами готується велика провокація з використанням отруйних речовин. На території виробничого об’єднання «Хімпром» співробітниками СБУ заміновано сховище із 120 тонами хлору. Це сховище планується підірвати для звинувачення збройних сил росії у нібито створенні хімічної катастрофи, яка спричинила загибель місцевих жителів».

Це вже 101 звинувачення України у підготовці теракту з використанням хімічної зброї. Але цього разу пропаганда рашистів в черговий раз лоханулася – заводу, де нібито планується жахлива катастрофа – не існує.

 

Ні цей завод таки колись був. Але припинив своє існування приблизно 1- років назад. Як повідомляє The Insider, на картах Google завод «Хімпром» у Первомайському справді є. Видно і залізничні під’їзні колії. Але все це лише на картах. Ще у 2012 році український портал Uaprom.info повідомив:

«Найближчим часом буде ліквідовано одне з колись найбільших хімічних підприємств України — ДП «Хімпром»… Наразі стало відомо, що відновити роботу першотравневого «Хімпрому» вже неможливо: найближчим часом ДП буде стерто з карти хімічної галузі України».

Завод закритий, будівлі цехів знесені, залізничні колії розібрано. На сайті, інформація, яка висвітлює закриття та руйнування заводу, у 2013 році опубліковано відеозапис вибуху однієї з будівель. На фото із супутника  територія колишнього заводу виглядає спустошеною – діяльності ніякої немає, цехів, резервуарів інших подібних інфраструктурних об’єктів теж немає.

Слід наголосити, що під час виступу конашенков не демонструє ніяких фактологічних матеріалів про теракт, а тільки озвучує меседж. На екрані позаду його говорячої голови також не демонструються а ні карти, а ні супутникові знімки території заводу, які б могли підтвердити його інформацію.

Так, можна констатувати, що це черговий фейк. Проте, до таких заяв варто відносити дуже і дуже уважно. Рашистські говорячі голови за своєю недолугістю часто у подібних виступах оприлюднюють інформацію про реальні дії, які мають намір провести.

Минулого тижня той же конашенков на своєму брифінгу який відбувся приблизно о 20:00 оголосив, що по інфраструктурних об’єктах у Тернопільській, Рівненській, Хмельницькій областях вже був нанесений «вдали» ракетній удар. Проте, повітряна тривога в цих областях пролунала в той день приблизно о 22:00, а повідомлення про збиті рашистські ракети над містами цих областей почали надходити від сил ППО України приблизно о 22:40. Тобто рашистський речник за дві години до реального часу ракетного удару вже констатував, що він відбувся.

Аналогічна ситуація мала місце і позавчора – за день до чергової страшної трагедії, яка тепер сталася у Краматорську – обстрілу вокзалу, де знаходилися тисячі людей, що чекали евакуаційних потягів. Приблизно надвечір 7 квітня у російських телеграм каналах посали ширитися повідомлення, у яких жителям Краматорська не рекомендували 8 квітня евакуюватися саме потягами – писали, що краще автобусами. Крім того, вже 8 квітня, приблизну за 5 хвилин до ракетного удару, рашистські пабліки і телеграм-канали вже почали публікувати повідомлення про «удар по ешелонах українських націоналістів» у Краматорську.

 

Ще по темі:

//
Exit mobile version