//

ФЕЙК | Рекламу лікарні в Ізраїлі (окремі “смітники” написали, що це Київ) перетворили на доказ, що коронавірусу не існує – Без Брехні

ФЕЙК | Рекламу лікарні в Ізраїлі (окремі “смітники” написали, що це Київ) перетворили на доказ, що коронавірусу не існує

За лічені дні у Facebook, Twitter та Youtube розлетілось відео з лікарні, де професійні оператори знімали пацієнтів та лікарів в роботі. Воно стало настільки вірусним, що набрало сотні тисяч переглядів, тисячі перепостів і сотні коментарів. В дописах до відео можна було прочитати, що це постановка в Ізраїльській лікарні, мовляв, всі фото, відео та інформація про коронавірус вигадана й знімається акторами в подібний спосіб.

Водночас на деяких каналах у Youtube навіть писали, що відео знімали в Києві. Ми розібралися, що насправді на відео і звідки воно взялось. 

МЕСЕДЖ: «Израиль заранее ведет новые съемки, чтобы начать пугать 3-й волной лжепандемии»

СПРОСТУВАННЯ: 

У вересні 2020, лікарні в Ізраїлі почали відкривати підземні відділення воєнного часу, щоб мати змогу приймати більше хворих на ковід. Зокрема, дві лікарні вирішили розширити свої можливості надання допомоги – це медичний центр Рамбам у Хайфі та лікарня Бейлінсон у центральній частині міста Петах-Тіква. На офіційному сайті The Time of Israel була розміщена публікація з детальним описом проблеми, шляхами її вирішення та коментарями лікарів.

Медичний центр Шамір в Беер-Яакові вирішив піти далі й перетворити паркінг на частину лікарні, що мало стати інновацією і водночас дати можливість врятувати більше життів. Лікарня замовила професійне фільмування рекламного ролика, щоб продемонструвати, як з гаража можна зробити палати. На роль пацієнтів були залучені хлопці та дівчата віком від 18 років, які також працюють у лікарні.

На відео можна побачити декілька деталей. По-перше, стеля нестандартна для лікарняної палати, бо вона висока, вкрита трубами та додатковим освітлення, що притаманне саме для підземних приміщень. По-друге, на кадрах чітко видно, що на спинах лікарів є напис на івриті, як на костюмах працівників центру Шамір.

ВИСНОВОК:

 

Авторка: Вероніка Хорольська

//
Exit mobile version