//

Фейк від телеграм-каналу “Труха” про виділення Ізраїлю $8 млрд термінової допомоги від США – Без Брехні

Фейк від телеграм-каналу “Труха” про виділення Ізраїлю $8 млрд термінової допомоги від США

Труха, та що з нагородами від влади, партнерами – дружинами чиновників і мільйонами охоплень, запостила фейковий документ про те, що Байден вже ухвалив виділення Ізраїлю 8 млрд доларів військової підтримки. До речі новина і досі висить на каналі.

 

Далі сталося звичайне: інші канали-мільйонники не перевіряючи (вони ж не ЗМІ, щоб перевіряти інформацію перед публікацією) передрукували цей фейк.

На нашу ганьбу з офіційними плашками “Фейк” цей підроблений документ опублікувала не Труха, а ворожа РашаТудей, а про те, що це вкид, попередив, увага, пропаганидист соловйов з посиланням на фейкаря Рогова.

А блогеру Лачену окремо подякували фейкарі з цифрової армії росії

Уявіть до чого дожилися – роспропагандисти викривають Труху та інших українських поширювачів. Лише до скабєєвої так і не дійшло, тому у неї досі виділення 8 млрд – правда.

У фейку використали скриншот зі справжнього документа про виділення допомоги, але Україні і від 27 червня. Потім хтось в редакторі змінив дату, суму та назву держави і згодував це Трухі. На сайті Білого Дому за сьогодні нема подібних документів. Це гуглиться за секунду.


Так, пізніше маленьким постиком Труха повідомила, що “інформація не підтвердилася”, але фейк залишила.І у нього переглядів більше, ніж у спростування, а репостів 3500 проти 1000. Ось такої достовірності від “новин” з тг-каналів слід очікувати завжди.

https://archive.ph/U0j1I

ВИСНОВКИ 

Ми не можемо фактологычного говорити про російський слід у подіях в Ізраїлі, але інформаційно пропаганда кремля була готова і використовує ізраїльський конфлікт на свою користь в плані поширення потрібних наративів, спрямованих проти України.

Викд про 8 мільярдів доларів термінової допомоги від США Ізраїлю було поширено з метою показати Україні, хто для США важливіший – мовляв, Україні взагалі скасували допомогу у тимчасовому бюджеті, а от Ізраїлю тільки стався напад – “відвалили” 8 мільярдів.

 

Матеріал підготовлено фахівцями видання “Запорізький центр розслідувань” 

//
Exit mobile version