//

ФЕЙКОВА пам’ятка про секусальне насилля від «іноземних найманців» – Без Брехні

ФЕЙКОВА пам’ятка про секусальне насилля від «іноземних найманців»

Соловйов та інші російські канали синхронно поширили постановне відео з фейком про найбільший страх росіян: про іноземних «найманців» в ЗСУ ще й нетрадиційної орієнтації.

 

На відео окупанти демонструють будівлю з загиблими нібито воїнами ЗСУ. Біля них демонстративно розкладено зброю та гранати, виявлені під час огляду тіл. За сценарієм роспропагандистів під час обшуку було знайдено пам’ятку. Пам’ятка повідомляє, що в умовах збільшення кількості іноземного контингенту з нетрадиційною сексуальною орієнтацією в ЗСУ солдати можуть бути піддані сексуальному насильству. І така пам’ятка нібито була у обох загиблих.

По-перше: на постановному відео біля загиблих немає жодних документів: ні військового квитка, ні паспорта. Тобто в кишенях, за версією фейкарів, бійці ЗСУ носять з собою лише пам`ятку про дії у випадку сексуального насилля.

По-друге: аналізу змісту «пам’ятки» очевидно, що це підробка.

Для надання офіційності цьому папірцю фейкарі вставили на нього емблему Міністерства оборони України та тризуб як нібито емблему «Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників російсько-української війни». І тут одразу ж викрили себе: з 28 листопада 2018 року Державної служби у справах ветеранів не існує: замість неї було створено Міністерство у справах ветеранів. Але й до цього ця Держслужба ніколи не називалася «у справах ветеранів війни та учасників російсько-української війни». З 11 серпня 2014 до 14 листопада 2018 року вона мала назву «Державна служба у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції».

Справжня емблема Мінветеранів теж не звичайний тризуб, а стилізований хрест.

Аналізуючи текст «пам’ятки» помилки починаються з другого ж слова заголовку. Так росіяни переклали «Пам’ятка за алгоритмом дій» замість «Пам’ятка з алгоритмом чи з алгоритму дій».

В першому пункті росіяни цілком викрили себе. Так вони написали російськими буквами «транскрипцію» до англійської «відмови від сексу», яку має промовити український воїн іноземцю. Для слова «have» озвучка у росіян відповідно «хэв», для слово with у транскрипції  написано через “уиз”, тобто через російську «і».

Самі поради в “пам’ятці” безглузді. Наприклад, після насилля попросити перевестися на іншу позицію, або написати рапорт, але нікому нічого не казати, чи попросити старшого офіцера про психологічну підтримку тощо.

До речі на «пам’ятці» не вказано навіть номер телефону гарячої лінії Міноборони. А такий номер існує. І ми зв’язалися за цим номером з Міноборони, де нам підтвердили, що ніяких подібних пам’яток, військовим ЗСУ не надають і подібна інформація – фейк!

І найважливіша ознака фейку, яка незрозуміла росіянам, також міститься в першому ж реченні: іноземних військових називають найманцями. А так їх називають лише росіяни.

Очевидно, що бюджети на росіянських фейкарів значно зменшилися, тому вони й створюють такі відверто низькопробні підробки.

//
Exit mobile version