//

Фейкова розсилка від Головнокомандувача Валерія Залужного: пропаганда в чергове пробує дискредитувати генерала – Без Брехні

Фейкова розсилка від Головнокомандувача Валерія Залужного: пропаганда в чергове пробує дискредитувати генерала

Російська пропаганда від початку повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого 2023 року активно взялася за поширення різних фейків та вкидів про перших осіб держави, військового командування ЗСУ. Головнокомандувач Валерій Залужний – чи не один з головних об’єктів такої системи дискредитації. І днями пропагандисти вдалися до фейкової розсилки від імені генерала. Про цей та інші випадки поширити фейки про Залужного далі у матеріалі.

 

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний особисто відреагував на провокації проти себе і повідомив, що невідомі особи розсилають фейкові повідомлення від його імені. Він закликав дотримуватися інформаційної гігієни та перерахував свої офіційні канали.

«Дорогі друзі! Змушений звернути вашу увагу на інформаційну гігієну. Отримав інформацію, що хтось, використовуючи моє ім’я, надсилає особисті повідомлення певним відомим людям із проханнями та пропозиціями дискредитуючого та провокаційного характеру. Прошу кожного, хто отримає щось подібне, не довіряти змісту повідомлення», – написав головнокомандувач.

Також Залужний наголосив, що акаунт @Zaluzhniy_ua у Telegram йому не належить, як і будь-які інші облікові записи під іменем «Валерій Залужний» тощо. «Усі вони – фейкові», – підкреслив генерал. Єдиний канал, де він інформує суспільство про роботу на своїй посаді – Головнокомандувач ЗСУ (верифікований). http://surl.li/eduiz

Нагадаємо, що це не перші спроби пропагандистів маніпулювати із сторінками у соціальних мережах Валерія Залужного.

Так у липні 2022 року у мережі Twitter з’явилася нібито сторінка Головнокомандувача ЗСУ Залужного. Реєстрація сторінки начебто відбулася ще у січні 2022 року і з того часу має вже 750 підписників, майже 3000 охоплення та 175 твітів.

Як повідомили на офіційній сторінці Генерального штабу ЗСУ у мережі Facebook, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний не має власної сторінки у мережі Twitter. Сторінка, яка зараз з’явилася – фейкова. Про цей випадок ми писали тут: (http://surl.li/eduov).

У листопаді 2022 року проросійські хакери зламали профіль Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного в Instagram. Вони змінили там фотографію профілю на ілюстрацію з президентом росії верхи на ведмеді. Також на сторінці головнокомандувача з’явився пост, у якому стверджують, що хакери нібито проникли у програму управління військами «Дельта», якою користуються ЗСУ.

Сам Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний написав в Instagram повідомлення, у якому підтвердив злам свого профілю, і зауважив, що російським загарбникам більше нема чим похвалитися, оскільки на полі бою в них успіхів немає. Про цю витівку пропаганди можна прочитати у нашому розборі за посиланням: http://surl.li/mtnuh

У грудні 2022 року пропагандистські ресурси кремля поширили вкид про нібито створення у Телеграм фан-каналу Залужного. Це теж виявилося фейком, про який ми писала за наступним посиланням: http://surl.li/mtnwc

 

Матеріал підготовлено фахівцями видання “Брехунець” 

//
Exit mobile version