//

Фейкове “зізнання” генерала, що в України не лишилося професійної армії та техніки – Без Брехні

Фейкове “зізнання” генерала, що в України не лишилося професійної армії та техніки

24 квітня генерал Мельник дав інтерв’ю іспанському виданню El Pais. Роспропагандисти пильнують за такими подіями, тому того ж дня кинулися перекладати цитати з нього. Хоч деякі його слова вони й переклали вірно, але висновки зробили маніпулятивні.

“Командующий Вооруженными силами Украины в Харьковской области Сергей Мельник считает, что у войск киевского режима уже никогда не будет достаточно людей и техники для победы над Россией… По его словам, к настоящему времени наиболее боеспособные части ВСУ уничтожены, а профессиональные военные выбыли из строя”.

Це не помилкове прочитання чи виривання з контексту, генерал Мельник нічого подібного взагалі не говорив. Росіяни навіть самі наводять його цитату, з якої ніяк не виходить висновок про “назавжди вибулі найбільш боєздатні частини”.

Росіяни майже дослівно процитували її, але зробили вигідний їм висновок.
«Проблема в тому, що у нас ніколи не буде достатньо людей та техніки. Тому що ті, хто є професійними військовими, вихованими на патріотизмі, вже виснажені, поранені чи одужують. Або вони мертві. Ось чому ми запрошуємо людей без військового досвіду та навчаємо їх»

Ось дослівна цитата з інтерв’ю:

Він визнає, що Україні потрібно більше військ, але не лише людей, а й боєприпасів для артилерії та танків. Але солдати на передовій потребують більш частих ротацій проти ворога, який має більше ресурсів: «Проблема в тому, що нам не вистачає людей і техніки. Тому що професійні військові, загартовані патріотизмом, уже виснажені, поранені чи одужують. Або вони померли. Тому ми запрошуємо людей без військового досвіду і навчаємо їх, щоб вони мали належну підготовку протистояти ворогу». «Наші міжнародні партнери також не підтримують, не готують бойові підрозділи на своїх базах», – додав генерал.

Ці ж слова генерал повторив у своєму пості в телеграмі, як точну повну цитату з інтерв’ю.

 

Матеріал підготовлено фахівцями видання “Запорізький центр розслідувань” 

//
Exit mobile version