//

Фейкові фото та відео вибухів на американських базах – Без Брехні

Фейкові фото та відео вибухів на американських базах

Близько 23:00 Президент США Джо Байден перервав свій виступ перед пресою, заявивши: «Вибачте, я маю прямо зараз піти до ситуаційної кімнати. Є проблема, яку я маю вирішити».

Одразу посипався шквал повідомлень з фото та відео нібито вибухів на кількох американських базах на Близькому Сході.
Особливо старалися у Твіттері (той що Х).

 

Після скорочення команди, що відповідала за перевірку фейків, X(твіттер) уже потрапляв у скандал, коли пропускав проХамасівські фейки і не видаляв їх навіть після виявлення неправди. Цього разу відбувається те саме: терористи з Хезболли запостити відео та фото старих вибухів 2019-2021 років з Сирії та Іраку, а Х(твіттер) їх спокійно пропустив. Навіть після того, як користувачі швидко виявили підробку, продовжують ширитися повідомлення, що “це вже не Газа, а горять американські бази за геноцид палестинців”.

А ось в Телеграмі на фейк попалися і наші. Причому дуже показово виглядає алгоритм поширення: російська украіна.ру-страна-Цаплієнко-Оперативний ЗСУ-тому подібні українські канали. Тобто наші вкотре не просто не перевіряють фото, а й дізнаються та ширять інформацію з відверто антиукраїнських пабліків.

Труха цього разу поширила іншу фейкову картинку, ніж інші, з логотипом Хезболли. Щоправда, потім внесли апдейт до посту, що фото – старе, але фото продовжує висіти.

 

У Цаплієнка пост продовжує висіти з фото вибуху 2019 року. Минулого разу фейкова “зачистка Новопрокопівки” висіла у нього на каналі майже добу, перш ніж видалили та перепросили. Тоді він звинуватив недоброзичливих підписників, які підсунули старе відео. Тепер винною певно буде Хезболла.
Вже вкотре, гонячись за оперативністю, “новинні” канали поширюють фейки.

//
Exit mobile version