//

ФЕЙКИ І ХАЙП про сьогоднішній черговий масований ракетний обстріл України – Без Брехні

ФЕЙКИ І ХАЙП про сьогоднішній черговий масований ракетний обстріл України

Сьогодні рашистські війська здійснили черговий ракетний масований ракетний обстріл України. Цілили – у енергетичні об’єкти. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив:

«Держава-терорист рф сьогодні завдала масованого ракетного удару по території України.  Противник здійснив 55 пусків ракет повітряного та морського базування (Х-101, Х-555, Х-47 «Кинджал», «Калібр», Х-59) з літаків Ту-95, Су-35, МіГ-31К та кораблів з акваторії Чорного моря.

Силами і засобами протиповітряної оборони Збройних Сил України знищено 47 крилатих ракет, 20 з них в районі столиці. Крім того, три із чотирьох керованих авіаційних ракет Х-59 не досягли своїх цілей.

Мета росіян залишається незмінною – психологічний тиск на українців та руйнування критичної інфраструктури. Але нас не зламати!» http://surl.li/eoohn

Гуменюк також підтвердила влучання по енерго об’єктах у Вінницькій і Одеській областях. http://surl.li/eonrb

Київська військова обласна адміністрація повідомляє про влучання в об’єкт у Київській області http://surl.li/eonru. Є один загиблий і декілька постраждалих.

Саме така офіційна інформація відома на поточний момент (але дані постійно уточняються і оновлюються). Проте, вже під час ракетної атаки мережею і телеграм-каналами почали ширитися фейки про обстріл та вкиди панічного характеру від хайпожерів. Про це далі у матеріалі.

 

Деякі фейкові дописи вже видалені з мереж. Проте ми зафіксували їх скріншотами. Чи не найактивніше вже на другій годині ракетної атаки, коли почала поширюватися інформація, що частина ворожих ракет летить у бік Західних областей України, почав поширюватися фейк про влучання у об’єкт критичної інфраструктури у Львові (в інших варіантах – у Львівській області).

«Офіційно заявляю: це  — брехня. Станом на 11:00 на Львівщині спокійно. Небезпека триває. Залишайтесь в укриттях. Стежте за офіційними джерелами інформації. Вірте у ЗСУ!» написав Максим Козицький у своєму телеграм каналі ще під час тривоги. http://surl.li/eonyc

Пропагандистський російський телеграм-канал «Readovka» ще під час ракетної атаки поширив вже навіть карту із влучаннями в українські об’єкти, називаючи це пропагандистським штампом «Удари возмездия». На тій карті станом на 11:30 позначено 10 влучань у різних областях України.

Проте на цій карті «Readovka» мало того, що збрехала про реальну кількість влучань, то перебрехала ще й сама себе. На ній не позначено «влучання» у Львівській області, про що цей же канал писав приблизно за півгодини до того.

Відмітилися і українські хайпожери і диванні вояки. Коли ще над Україною летіли ракети Голова Вінницької ОВА Сергій Борзов вирішив додати «епітетів» до опису роботи нашої ППО і поширив допис у телеграм, що «Над Вінниччиною йде повітряний бій». В нас теж багато епітетів є в адресу пана Голови, проте в рамках матеріалу ми не можемо собі це дозволити.

Але зауважимо, що Голові ОВА на 11-му місяці війни вже пора б було розібратися і термінах, і розуміти, що про «повітряний бій», як правило, говорять у контексті бій між літаками. Які літаки можуть вести «повітряний бій» над Вінниччиною – українські і ворожі. Тобто своїм «художнім прийомом» пан Борзов міг спричинити паніку серед жителів не тільки області, а й інших регіонів України. Бо інформація сприймалася так, що в небі України, в самісінькому центрі літаки рф. Що вже давно є нечуваною ситуацією.

Іншим хапожером-провидцев виявився ще один Голова ОВА – Хмельницької – Сергій Гамалій, який біля 11:00 поширив допис у телеграм, що готуємося до другої хвилі ракет. Причому жодних посилань на джерела інформації він не навів. Тобто через 337 днів війни, що таке інформаційна гігієна пан Гамалій так і не второпав.

Ще по темі:

//
Exit mobile version