//

ФЕЙКИ, МАНІПУЛЯЦІЯ І БРЕХНЯ пропаганди про Leopard і Abrams  в Україні – Без Брехні

ФЕЙКИ, МАНІПУЛЯЦІЯ І БРЕХНЯ пропаганди про Leopard і Abrams  в Україні

Канцлер Німеччини Олаф Шольц оголосив про постачання танків Leopard зранку 25 січня – десь годин 7-8 тому. http://surl.li/eohvz

Трохи більше години тому президент США Джозеф Байден також повідомив світову спільноту по рішення Сполучених Штатів поставити в Україну 31 танк Abrams http://surl.li/eohwg

Проте російська пропаганда випередила і Шольца, і Байдена. За версією кремлівських інформаційних посіпак – танки вже ледь не воюють на фронті. Про брехню, маніпуляцію і фейки російської пропаганди про постачання західних танків в Україну – далі у матеріалі.

 

«МИ ВЖЕ БАЧИЛИ ТАНКИ В УКРАЇНІ»

Про те, що танки Abrams вже проходять випробування на «засніжених трасах України» пропагандистські телеграм канали почали «сповіщати» ще два дні тому – 23 січня. Але відео, яке поширювали сміттярні канали виявилося більш ніж шестирічної давнини – аж із 2016 року із навчань у Норвегії (про викриття цього вкиду можна прочитати за посиланням – http://surl.li/eoiaj).

Вчора же Leopard «були помічені пропагандистами» під Миколаєвом – про цю «сенсацію повідомив» сумнозвісний канал воєнкора-пропаганлиста семена пєгова – WarGonzo. http://surl.li/eoiay Канал навіть додав деталей – «оперативне джерело повідомило, що два танка перевозили на автотягачах і напевно на Миколаївський бронетанковий завод». До речі, виробляти, ремонтувати, випробовувати, ховати дуже дорого і цінну західну техніку саме у прифронтових містах, які щодня під обстрілами російських агресорів – «улюблена методика» пропагандистів.

Не так давно, пропагандисти поширили вкид, про те, що завдали улару і прямо от знищили виробництво снарядів для американських РСЗВ не де небудь, а у Харкові, який нещадно обстрілюють з першого дня війни (про викриття цього фейку можна прочитати за посиланням –  http://surl.li/dzqzp).

«АЛЕ ВОНИ ТІЛЬКИ ЇДУТЬ»

Проте феєрверк вкидів про західні танки в Україні відбувався сьогодні зранку і чи не до самого вечора. І ключовий меседж феєрії брехні полягав в тому, що там на високих трибунах тільки оголошують, що будуть передавати, а насправді – ми ж усе бачимо – танки вже їдуть! А оті публічні заяви – то «підступна гра західних кураторів» – вони вже все вирішили давно.

«РИА Новости» побачили трейлери з Leopard, які вже от точно прямують в Україну у Фінляндії. «Білоуський силовик» (теж пропагандистський канал) побачив навіть два ешелони в Німеччині. Що цікаво на одному відео сніжить зима, а на іншому складається враження, що пізня осінь – снігу і листя на деревах немає, покриття перонів вокзалу мокре як після мряки чи дощу. У телеграм-каналі «соловйова» побачили вже потяг із Abrams, що мчить серед засніженого поля у Польщі. І теж у бік України.

Український канал із сумнівною репутацією «Труха» теж вирішив хайпонути і поширив це відео, вказуючи, що подія відбувається у Польщі, але потяг мчить, як сказали у соловйова – в Україну.

Ми б звичайно були дуже раді, аби це було реальністю. Проте вона трохи інша. Як заявив Міністр оборони Німеччини, танки Leopard можуть бути поставлені Україні не раніше ніж через три місяці. http://surl.li/eoifk

Скоріш за все Abrams будуть поставлені у ті ж терміни, враховуючи логістику, навчання екіпажів, розгортання системи матеріально-технічного забезпечення.

«ЗАХІДНІ ТАНКИ НЕ ЗНАЮТЬ СЕКРЕТІВ РОСІЙСЬКИХ ПАНЦЕРНИКІВ»

По обіді ж стало зрозуміло, що пропагандистам не встигли рознести методички. Почалася хвиля «експертних оцінок», які часом були діаметрально протилежні.

Так у того ж соловйова на каналі «експерти» зауважили, що західні танки скільки б їх не було суттєво не вплинуть на хід війни, бо «достоинства и недостатки российских танков до сих пор остаются загадкой для западных аналитиков и укранской армии». Дуже цікава думка, особливо з огляду на те, що за 11 місяців війни за даними Генштабу станом на 25 січня ЗСУ знищили 3161 російський танк. http://surl.li/eoihe. Здається, що така практика дозволила розгадати всі загадки цих танків, навіть ті, які придумала пропаганда.

У посольстві рф в Берліні заявили, що постачання Німеччиною танків Україні означає «отказ от признания Германией ответственности перед народом россии». Це вони так натякають на Другу світову війну – або у трактуванні рф Велику Вітчизняну – яку, «виграли» саме росіяни. Саме так вважає путінська історіографія.

В унісон цій заяві «підспівував» і сам соловйов, мовляв передача Leopard і Abrams  Україні де-факто (вже у 1001 раз) є вступом Німеччині і США у війну. Але, пардоньте, товариш соловйов, у вас же немає війни! У вас же «специальная воєнная операция». А як же можна вступити у те, чого немає? Помилочка вийшла – тож читайте уважніше методички.

 

 

Ще по темі:

//
Exit mobile version