//

Фейки польського політика про Бучу – Без Брехні

Фейки польського політика про Бучу

Є в польській політиці такий відвертий українофоб, право-радикальний монархіст Януш Корвін-Мікке. Він досі живе “Волинською різнею”, страхачками про Бандеру, але не згадує росіянам про Катинь. Не дивно що у війні він обрав сторону не України і тому послідовно відтворює російську пропаганду, що у вбивствах у Бучі винні українці.  Корвін-Мікке вперто повторює версію, що в Бучі вбили колаборантів, які до цього співпрацювали з росіянами і не встигли втекти з ними. Він навіть проводить “історичні паралелі”, що це так само як було у Франції 1945 року.

 

Колєги з проєкту Demagog давно викривають фейки цього пана. Ось лише кілька прикладів його твітів на цю тему:

“Це крайня сліпота. Автор цього твіту сліпо вірить українській пропаганді і вважає, що це показує, наскільки бездумні та жорстокі росіяни!! Насправді він навів ще один вагомий (звичайно, не «вирішальний»!) аргумент, що  #вбивці в #Буча були #українцями”. Twitter, 08.05.2022

“Росіяни погрожують суворими покараннями чиновникам, які не хочуть співпрацювати з окупантами на окупованих територіях (особливо вчителям). Це й не дивно: невідомо, чи віддасть Росія ці території, а українці вже показали в Бучі, що роблять з колаборантами … ” Twitter, 08.07.2022

“Потім було вбито колаборантів – і всіх, хто не встиг або наївно не хотів евакуюватися разом з росіянами, що від’їжджали”.  Twitter, 21.08.2022

“Пекельний грішник Степан Бандера хотів «викопати рів між поляками та українцями – і залити його польською кров’ю», що він і досяг.  Але для мене це вже історія. Мене більше хвилює те, що українці СЬОГОДНІ вбивали бучанських колабораціоністів (як французи в 1945!) – і не хочуть цього визнавати”.
Twitter, 07.11.2022

А днями Януш Корвін-Мікке закинув новий “доказ” вини українців  – Україна буцімто відмовляється створювати міжнародну комісію з розслідування звірств у Бучі.

“Факти: 1. Після звільнення в 1945 році французькі макі без суду вбили близько 9000 колабораціоністів; 2. Відкривши Катинський розстріл, німці створили міжнародну комісію; 3. Українці такої комісії щодо Бучі не створили ; – а потім думайте самі. Думати не боляче”.Twitter, 31 березня 2023 р

Про що взагалі мовить цей пан? Він повторює ще минулорічну неправдиву заяву представника МЗС Росії в ООН Полянського: «Я не слышал про формирование международной расследовательской группы в формате ООН для расследования произошедшего в Буче…Мы в принципе не верим в какие-либо “независимые” расследования, которыми будут заниматься западные государства и Украина».
Але ця заява була зроблена у квітні 2022 року і за цей час російські звірства в Бучі були розслідувані та доведені.

Наразі 42 країни подали позов на РФ в Міжнародний кримінальний суд через війну в Україні. Разом з іншими країнами докази для суду збирає Велика Британія. Франція та ЄС надають фінансову і технічну допомогу для документування розслідування злочинів РФ в Україні. Прокурор Міжнародного карного суду Карім Хан підтвердив, що група від відомства, яка займається розслідуваннями, вже працює в Україні.

«Виходячи з кількості країн, зацікавлених у винесенні вироку РФ, ймовірно, МКС і Міжнародний суд ООН не затягуватимуть процес», — повідомили у Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони (РНБО) в Україні.

Ще 11 квітня 2022 року в Україну прибув загін технічних і наукових жандармів із Франції для розслідування воєнних злочинів, скоєних довкола Києва. Крім того, Євросоюз виділив 7,5 мільйона євро на навчання українських прокурорів методикам розслідувань воєнних злочинів.

Докази злочинів у Бучі збирає і офіс Верховного комісара ООН із прав людини, а також Міжнародна Амністія.

Рада ООН з прав людини створила міжнародну комісію, завданням якої було розслідування порушень прав особи та гуманітарного права в Україні.

Також вийшло декілька журналістських розслідувань, які відтворили події в Бучі і навіть встановили особи воєнних злочинців серед російських військових. Наслідки російської окупації фіксували й журналісти різних іноземних ЗМІ. Наприклад, журналісти The New York Times створили карту вбивств мирного населення в Бучі, задокументували тіла майже трьох десятків людей і місця, де їх було вбито, — у своїх помешканнях, у лісі, на порожній стоянці, де було знайдено обгорілі тіла, а також засвідчили понад 100 мішків із тілами у братській могилі та на міському цвинтарі.

Таким чином, не лише Україна, а і весь цивілізований світ долучився до розслідування вбивств у Бучі. І доведено.

 

Матеріал підготовлено фахівцями виданння “Брехунець” 

Ще по темі:

//
Exit mobile version